Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

“6,9 ve sonrası” İzmir: 30 Ekim’den bugüne

İzmir’de 30 Ekim 2020 tarihinde 6,9 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Özellikle Bayraklı bölgesinde pek çok yıkıma neden olan, 250 binden fazla kişinin etkilendiği depremde 119 kişi hayatını kaybetti ve yaklaşık 80 bin yerleşim yeri boşaltıldı. Geçen dokuz ayın ardından depremzedeler birçok mağduriyet ile karşı karşıya. Son olarak 31 Temmuz’da Gündoğdu Meydanı’nda eylem düzenleyen depremzedelerin, devletin verdiği yüksek faizli kredi yerine düşük faizli ve uzun döneme yayılan ödemeli krediden Bayraklı’daki konteynır kentte yaşayanların geleceğine kadar pek çok talebi bulunuyor.

Depremzedeler, devlet yetkililerine ulaşamadıklarını ve bu sebeple “İzmir Depremzedeleri Dayanışma Derneği”ni kurarak seslerini duyurmak istediklerini belirtiyor. Medyascope olarak deprem bölgesine ve derneğe giderek son durumu sizler için gözlemledik. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.