Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Antalya’da yangın 11. gününde kontrol altına alındı: “Hava desteği olsaydı daha erken söndürülebilirdi”


Antalya’nın Manavgat ilçesindeki dört farklı noktada 28 Temmuz’da başlayan orman yangınları 11 gün boyunca devam etti. Manavgat merkezinden 50 kilometre kuzeye ilerleyen yangın, 1.200 metre rakımda yöre halkının seferberliği, Orman Genel Müdürlüğü’nün (OGM) çalışmaları ve TOMA’ların yardımı ile İbradı ilçesinin Ormana Mahallesi’nde 11 günün ardından tamamen kontrol altına alındı.

Ormana Mahallesi sakinleri, yangının Manavgat kırsalına ilerlediği ilk günden itibaren dağlarda tampon bölgeler oluşturup, traktörler ile arasözlere su takviyesinde bulunarak yangın söndürme çalışmalarına destek oldu. Ormanalılar, yangın kendi mahallelerine yöneldiğinde ise dağlık alanda 24 saat çalışarak önlem aldı.

“Yılkı atları” tehlikeye girdi

Yangın, dokuzuncu gününde (5 Ağustos) İbradı ilçesine ulaştı. Yangının Eynif Ovası‘na ulaşması ile soyları Osmanlı dönemine dayanan ve “yılkı atları” olarak anılan yabani atların hayatı tehlikeye girdi. Gönüllüler ile yöre halkından oluşan 400 kişi ve OGM’ye ait bir arasöz sayesinde yangın yavaşladı.

Yangının 10. gününde (6 Ağustos) İbradı’da, 10 kilometre genişliğe ulaşan alev şeridine yedi helikopter ve bir uçak ile müdahale edildi. Askeri helikopterlerin müdahalesi ile yangın önemli ölçüde hız kaybetti.

Yangın, 11. gününde (7 Ağustos) Ormana Mahallesi’nde tamamen kontrol altına alındı. Medyascope‘a konuşan yöre halkından bir kişi, “Hava desteği olsaydı daha erken söndürülebilirdi” dedi.

Bölgede yağan yağmur ise hem yöre halkına moral verdi hem de yanan yerlerin soğumasını sağladı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.