Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Karadeniz’de sel: Sinop, Bartın ve Kastamonu’da ev ve işyerlerini su bastı, araçlar sel sularında sürüklendi

Karadeniz’de etkili olan yağışlar Sinop, Bartın ve Kastamonu’da sele dönüştü. Ulaşımın kapandığı yerlerde bulunan kişiler mahsur kalırken Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bartın’ın Ulus ilçesine bağlı Kumluca beldesinde bir kişinin kaybolduğunu, il genelinde selden dört kişinin etkilendiğini açıkladı. Olay yerine yedi adet ambulans, bir Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) gönderildiğini belirten Koca, Kastamonu’da ise dört UMKE’nin görevlendirildiğini söyledi.

Sinop’ta dün (10 Ağustos) akşam saatlerinde aralıklarla devam eden sağanak yağış, bu sabah şiddetini artırdı. Ayancık ilçesinde etkili olan şiddetli yağış nedeniyle evlerinde mahsur kalan 19 kişi, Sahil Güvenlik Komutanlığı‘na bağlı iki helikopter ile kurtarıldı. Sağanak yağış sonucunda bir istinat duvarı çökerek park halinde duran otomobile hasar verdi.

İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, Bartın’ın Kumluca beldesinde ve Sinop’un Ayancık ilçesinde aşırı yağışlar sonucunda meydana gelen sel baskınlarında gerekli müdahalede bulunulduğunu bildirdi.

Bartın’da etkili olan sağanak yağış da bazı bölgelerde sele yola açtı, araçlar sürüklenirken evleri su bastı. Sel bölgelerine Karayolları Genel Müdürlüğü, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü (DSİ), AFAD, jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi. Bartın Valisi Sinan Güner, gece saat 03.00 sıralarında ilk ihbarların gelmeye başladığını belirterek, Bartın-Abdipaşa-Ulus Karayolu‘nda heyelanlar meydana geldiğini, yolu açarak buraya kadar ulaştıklarını söyledi.

Bir kişi sel sularına kapıldı

Sel sonucunda Bartın’ın Ulus ilçesinde bazı evler yıkıldı. Yıkılan bir evde bulunan Arife Ünal‘ın (85) sel sularına kapıldığı öğrenildi. Ünal’ı arama çalışması devam ediyor. Ünal’ın torunu Ersin Çevik Anadolu Ajansı muhabirine, şiddetli yağışın ardından taş yığınlarının evi yıktığını söyledi ve “Hâlâ kendisinden bir haber almış değiliz. Ekipler şu anda arıyorlar ancak bulamadık. Ben de yakın köydeyim. Sağanak bizde de yoğun oldu ama bizde dere yatağı olmadığı için fazla bir sıkıntımız olmadı. Benim sabah 06.30 gibi haberim oldu. Yollar kötü olduğu için buraya hemen gelme fırsatım olmadı. Buraya gelmem saat 10.00’u buldu. Geldiğimde de bu halde bulduk. Evin altı komple oyulmuş, ev kullanılmayacak durumda. Bütün eşyalar mahvolmuş” dedi.

Kastamonu’da, Azdavay ilçesi ile şehri birbirine bağlayan karayolunun Samancılar mevkiindeki su birikintisi yolun ulaşıma kapanmasına neden oldu. Kapanan yolun trafiğe açılması için çalışma yürütülüyor. Yağışın etkili olduğu ilçedeki Ezine Çayı‘nda su seviyesinin yükselmesiyle taşkın yaşandı. İlçede mahsur kalan yurttaşların tahliyesi için ekipler çalışma yürütürken, toprak kaymaları da yaşanıyor.

Samsun’un Bafra ilçesinde ise sağanak yağış nedeniyle rögarlar taştı. Eski Şube Caddesi, Gençlik Caddesi ve Beşyol mevkiinde sürücüler yolda kaldı.

İBB Başkanı İmamoğlu: “Desteğe hazırız”

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu Twitter hesabından, Karadeniz’de yaşanan seller ile ilgili açıklamada bulundu ve İBB olarak her türlü desteğe hazır olduklarını belirtti. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.