Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Koronavirüs aşısı olmayanlara sosyal kısıtlama tartışmaları – Hukukçu Prof. Dr. Adem Sözüer: “Toplum sağlığı söz konusu olduğunda kısıtlama uygulanabilir fakat bu genelge ile değil kanunlarla yapılmalı”

Koronavirüs salgınında vaka sayılarındaki artış devam ederken aşı olmayan vatandaşlara getirilmesi söz konusu bazı sosyal kısıtlamalar da gündemde. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Adem Sözüer, aşı yaptırmayanlara getirilebilecek kısıtlamaların ve salgın önlemlerinin hukuki boyutunu Medyascope’a değerlendirdi. Sözüer, toplum sağlığı söz konusu olduğu için aşı yaptırmayanlara çeşitli kısıtlamaların uygulanabileceğini ancak bunun salgın dönemi boyunca yapıldığı gibi genelgeler ile değil, kanunlarla yapılması gerektiğini belirtti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.