Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

RTÜK, orman yangını yayınında kullanılan “O kadar hızlı geliyor ki alevler, kâbus gibi” ifadesi nedeniyle FOX TV’ye para cezası verdi

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), FOX TV muhabirinin canlı yayında kullandığı “O kadar hızlı geliyor ki alevler, kâbus gibi…” sözleri nedeniyle kanala para cezası verdi. Medyascope Ankara muhabiri Özgür Özdemir’e konuşan RTÜK üyesi Okan Konuralp, “Hep birlikte yolumuza devam edeceğiz, ‘Herkes için adalet’ diyerek. Kimsenin şüphesi olmasın, başaracağız” diyerek kararlara tepki gösterdi.

“Hezeyan toplantısı”

RTÜK geçen hafta televizyon kanallarının yöneticilerine gönderdiği mesajda orman yangınlarıyla ilgili haberlerin nasıl sunulması gerektiğine dair ültimatom vermişti. RTÜK, gönderdiği bu talimata tepkiler dahil orman yangınlarıyla ilgili yayınları nedeniyle altı kanala, toplam 17 dosyadan oy çokluğuyla ceza verdi. FOX TV muhabirinin orman yangınlarıyla ilgili bir yayında kullandığı “O kadar hızlı geliyor ki alevler, kâbus gibi…” sözleri nedeniyle kanala para cezası verildi. Medyascope’a konuşan Okan Konuralp toplantıyı “hezeyan toplantısı” diyerek eleştirdi.

Kılıçdaroğlu’nun ifadelerine ceza

RTÜK’ün orman yangınlarıyla ilgili kanallara verdiği ültimatom sonrası Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu açıklamada bulunmuş ve “Ağır sansür altındayız” demişti. RTÜK bu ifadeleri haberleştiren kanallara da ceza verdi. RTÜK’ü eleştiren Konuralp, “RTÜK, Kılıçdaroğlu’nun tepkisinin de olduğu açıklamaları yorumlarıyla haberleştiren kanallara da ceza verdi. Yani doğrudan siyasilere de sansür uyguladı” dedi.

Fatih Altaylı’ya aşı karşıtlarına tepki cezası

Konuralp’in verdiği bilgilere göre, Habertürk yazarı Fatih Altaylı’ya da aşı karşıtlarına gösterdiği tepki nedeniyle ceza verildi.

İlhan Taşcı toplantıdan çıkarıldı

RTÜK’ün bugün yaptığı toplantıda kurul üyesi İlhan Taşcı da toplantıdan çıkarıldı. Konuralp’in verdiği bilgiye göre Taşcı, “ihsas-ı rey”de bulunduğu gerekçesiyle ve RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin’in isteğiyle, oy çokluğuyla toplantıdan çıkarıldı. “İhsas-ı rey” kavramı, “oyunu veya tarafını belli etme” olarak tanımlanan hukuki terim.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.

İlgili içerikler