Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Süper Lig’e doğru (15) – Yukatel Kayserispor: Son iki sezonu unutturma hedefinde

Geçen sezon ligi kaçıncı sırada bitirdi: 17

Medyascope’a göre sıralama tahmini: 18

Avrupa bahis sitelerine göre 2021-2022 sezonunda şampiyon olma ihtimali: 501/1

Yukatel Kayserispor’da yeni bir sayfa açıldı

Süper Lig’de 2021-2022 sezonu, 13 Ağustos Cuma günü oynanacak Beşiktaş-Çaykur Rizespor karşılaşması ile başlayacak. Yeni sezonun başlamasına kısa bir süre kala takımların da son durumları netleşmeye başladı. Son iki sezonda küme düşme hattından bir türlü kurtulmayan Yukatel Kayseripor, yeni sezonda kadrosunda önemli bir revizyona giderek hazırlanıyor. Sarı-kırmızılıların 2021-2022 sezonu öncesi son durumunu, Medyascope’tan Kubilayhan Kavrazlı derledi.

Yukatel Kayserispor’da kabuk değişimi

2020-2021 sezonunu küme düşme potasının yalnızca bir puan üzerinde tamamlayan Yukatel Kayserispor, yeni sezonda kadrosunu güçlendirme çalışmalarına başladı. Sarı-kırmızılılar, şu ana kadar kadrosuna 11 yeni ismi kattı. Yukatel Kayserispor’da kadroya katılan isimler şöyle: Lionel Carole, Emrah Başsan, Onur Bulut, Mustafa Pektemek, İbrahim Akdağ, Majid Hosseini, Ali Karimi, Miguel Cardoso, Bilal Beyazıt, Oliver Kemen ve Gökhan Sazdağı. Yukatel Kayserispor bu transferlere herhangi bir bonservis bedeli ödemezken gelen oyuncuların yaş ortalaması ise 26,4 oldu. Öte yandan sarı-kırmızılılarda; Pedro Henrique, Mert Kula, Besard Sabovic, Cristian Sapunaru, Wilfried Kanga, Oğuzhan Çapar, Anton Maglica, Denis Alibec, Melih Okutan, Furkan Polat, Miguel Lopes, Muğdat Çelik ve Aaron Lennon ile yollar ayrıldı.

Yukatel Kayserispor, hazırlık maçında Beşiktaş’ı farklı geçti

Yukatel Kayserispor, 2020-2021 sezonunu 17. sırada tamamlayarak beklentilerin oldukça uzağında kaldı. Sarı-kırmızılılar, sezon boyunca oynadığı 40 karşılaşmada dokuz galibiyet, 14 beraberlik ve 17 mağlubiyet aldı. Yukatel Kayserispor, bu süreçte rakip fileleri 44 kez havalandırırken kalesinde ise 68 gol gördü.

Yalçın Koşukavak önderliğinde yeni sezona başarısız geçen son iki sezonu unutturmak için hazırlanan Yukatel Kayserispor, sezon öncesinde üç hazırlık maçı oynadı. Sarı-kırmızılılar, bu karşılaşmalarda bir galibiyet, bir beraberlik ve bir mağlubiyet aldı. Koşukavak’ın öğrencilerinin hazırlık maçlarındaki tek galibiyeti, son şampiyon Beşiktaş karşısında geldi. Sarı-kırmızılılar, rakibini Kevin Luckassen (2) ve Gökhan Sazdağı’nın attığı goller ile 3-0 mağlup etmeyi başardı.

Yukatel Kayserispor’un hazırlık maçlarında aldığı skorlar şöyle:

Yukatel Kayserispor 0-1 Samsunspor

Yukatel Kayserispor 1-1 Ballkani

Beşiktaş 0-3 Yukatel Kayserispor

Doğan Alemdar’ın sezonu

2021-2022 sezonunda küme düşme korkusu yaşamamak için mücadele edecek Yukatel Kayserispor’un kadrosunda önemli isimler bulunuyor. Bir dönem Galatasaray’da da forma giymiş olan Emrah Başsan’ı kadrosuna katan sarı-kırmızılılar, bu oyuncusuna çok güveniyor. Emrah, geçen sezon BB Erzurumspor forması ile dokuz gol ve yedi asistlik performans sergiledi. Yeni transferlerden Miguel Cardoso ise 2020-2021 sezonunda kariyer performansını sergiledi. Belenenses forması altında 34 maçta forma giyen Portekizli orta saha, takımına dokuz gol ve üç asistlik katkıda bulundu. Ancak Yukatel Kayserispor’un bu sezon bütün gözler kaleci Doğan Alemdar’ın üzerinde olacak. 18 yaşında olmasına rağmen geçen sezon harika performanslar ortaya koyan Doğan, yeni sezonda takımına daha fazla katkıda bulunarak milli takıma yükselmeyi hedefliyor.

Yukatel Kayserispor’un Süper Lig’de son beş yıldaki lig sıralamaları:

2020-2021: 17

2019-2020: 17

2018-2019: 10

2017-2018: 9

2016-2017: 15

Yukatel Kayserispor’un 2021-2022 sezonu fikstürü:

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.