Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Süper Lig’e doğru (17) – Çaykur Rizespor: Karadeniz ekibi, kadrosunu güçlendirdi

Geçen sezon ligi kaçıncı sırada bitirdi: 13

Medyascope’a göre sıralama tahmini: 12

Avrupa bahis sitelerine göre 2021-2022 sezonunda şampiyon olma ihtimali: 501/1 

Çaykur Rizespor, yeni sezona iddialı giriyor

Süper Lig’de 2021-2022 sezonu, 13 Ağustos Cuma günü oynanacak Beşiktaş-Çaykur Rizespor karşılaşması ile başlayacak. Yeni sezonun başlamasına kısa bir süre kala takımların da son durumları netleşmeye başladı. Sezonu son şampiyon önünde açacak Çaykur Rizespor, yaz transfer dönemini hareketli geçiren ekiplerden oldu. Bülent Uygun’un öğrencilerinin 2021-2022 sezonu öncesi son durumunu, Medyascope’tan Kubilayhan Kavrazlı derledi.

Çaykur Rizespor, kadrosunda büyük bir revizyona gitti

2020-2021 sezonunu 13. sırada tamamlayan Çaykur Rizespor, yaz transfer döneminde önemli isimleri kadrosuna kattı. Karadeniz Atmacası, şu ana kadar 10 yeni isimle anlaştı. Çaykur Rizespor’un transfer ettiği futbolcular şöyle: Cemali Sertel, Ronaldo Mendes, Sebastian Holmen, Gökhan Gönül, Lebogang Phiri, Alper Potuk, Bryan Dabo, Anıl Yaşar, Uğurcan Semizoğlu ve Aziz Aksoy. Karadeniz temsilcisi, bu transferlere herhangi bir bonservis bedeli ödemezken gelen oyuncuların yaş ortalaması ise 24,4 oldu. Öte yandan mavi-yeşilliler, İsmail Köybaşı, Muhammet Çelik, Emir Dede, Braian Samudio, Tunay Torun, Abdullah Doruk, Montassar Talbi, Milan Skoda, Dimitrios Chatziisaias, Atakan Akkaynak, Can Vural, Alexander Söderlund, Mithat Pala, Dusan Jovancic, Çınar Tarhan ve Mykola Morozyuk ile yollarını ayırdı. 

Çaykur Rizespor, Beşiktaş maçını bekliyor

Çaykur Rizespor, 2020-2021 sezonunu 13. sırada tamamladı. Mavi-yeşilli ekip, sezon boyunca oynadığı 40 karşılaşmada 12 galibiyet, 12 beraberlik ve 16 mağlubiyet aldı. Bülent Uygun’un öğrencileri, rakip fileleri 53 kez sarsarken kalesinde ise 69 gol gördü.

Yeni sezonda hedeflerini Avrupa kupaları olarak belirleyen Çaykur Rizespor, sezon öncesi hazırlık karşılaşmalarını tamamladı ve yarın (13 Ağustos) oynanacak Beşiktaş maçını beklemeye geçti. Karadeniz temsilcisi, oynadığı iki hazırlık maçında ise istediği skorları alamadı. Çaykur Rizespor’un hazırlık maçlarında aldığı skorlar şöyle:

Çaykur Rizespor 2-3 Kocaelispor

Aytemiz Alanyaspor 2-0 Çaykur Rizespor

Gökhan Gönül, yeni sezonda Çaykur Rizespor forması giyecek

2020-2021 sezonunun izlerini silmek isteyen Çaykur Rizespor, bu doğrultuda kadrosuna önemli eklemeler yaptı. Süper Lig’in en tecrübeli oyuncularından Gökhan Gönül’ü kadrosuna katan Çaykur Rizespor, geçen sezonu Fenerbahçe’de tamamlayan sağbek ile iki yıllık sözleşme imzaladı. Karadeniz temsilcisinde bu sezon, bir dönem Fenerbahçe’de forma giymiş iki yeni transfer daha bulunuyor. Çaykur Rizespor, geçen sezonlarda sarı-lacivertli forma altında top koşturmuş Sebastian Holmen ve Alper Potuk’u kadrosuna katmayı başardı. Bu iki futbolcu da orta saha bölgesinde Bülent Uygun’un elini güçlendirecek. Takımın önemli oyuncularından Fernando Boldrin ise taraftarların bu sezon da heyecanla takip edeceği futbolcular arasında yer alıyor. Brezilyalı futbolcu, 2020-2021 sezonunda takımına altı gol ve iki asistlik katkıda bulunmuştu.

Çaykur Rizespor’un Süper Lig’de son beş yıldaki lig sıralamaları:

2020-2021: 13

2019-2020: 15

2018-2019: 11

2017-2018: 1 (TFF 1. Ligi’nde mücadele etti)

2016-2017: 16

Çaykur Rizespor’un 2021-2022 sezonu fikstürü:

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.