Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Süper Lig’e doğru (19) – Trabzonspor: Hedef şampiyonluk

Geçen sezon ligi kaçıncı sırada bitirdi: 4

Medyascope’a göre sıralama tahmini: 4

Avrupa bahis sitelerine göre 2021-2022 sezonunda şampiyon olma ihtimali: 5/1

Trabzonspor, şampiyonluk hasretine son vermek amacında

Süper Lig’de 2021-2022 sezonu, 13 Ağustos Cuma günü (bugün) oynanacak Beşiktaş-Çaykur Rizespor karşılaşması ile başlayacak. Yeni sezon öncesi takımların da son durumları netleşmeye başladı. Geçen sezon zirve yarışından uzak kalan Trabzonspor, yaz transfer döneminde önemli isimleri kadrosuna katarak şampiyonluk yarışında ”Ben de varım” dedi. Abdullah Avcı’nın öğrencilerinin 2021-2022 sezonu öncesi son durumunu, Medyascope’tan Kubilayhan Kavrazlı derledi.

Trabzonspor, yıldız isimleri kadrosuna kattı

2020-2021 sezonunu dördüncü sırada tamamlayarak taraftarlarını hayal kırıklığına uğratan Trabzonspor, yaz transfer döneminin en hareketli ekibiydi. Bordo-mavililer, şu ana kadar yedi yeni ismi kadrosuna kattı. Trabzonspor’da kadroya katılan isimler şöyle: İsmail Köybaşı, Bruno Peres, Fode Koita, Dorukhan Toköz, Andreas Cornelius, Gervinho ve Marek Hamsik. Karadeniz ekibi, bu transferlere 5,12 milyon euro bonservis bedeli öderken gelen oyuncuların yaş ortalaması ise 24,9 oldu. Öte yandan Trabzonspor; Caleb Ekuban, Ahmet Eren, Tunahan Ergül, Kamil Ahmet Çörekçi, Ahmet Canbaz, Furkan Tütüncü, Majid Hosseini, Gaston Campi ve Süleyman Çebeci ile yollarını ayırırken Hakan Yeşil, Flavio, Safa Kınalı, Anıl Başaran, Taha Tunç, Kerem Baykuş, Fousseni Diabate, Abdurrahim Dursun ve Behlül Aydın’ı kiralık olarak başka takımlara gönderdi.

Trabzonspor, yeni sezona hazır

Trabzonspor, dördüncü sırada tamamladığı 2020-2021 sezonundaki 40 karşılaşmada 19 galibiyet, 14 beraberlik ve yedi mağlubiyet aldı. Trabzonspor, bu maçlarda rakip fileleri 50 kez havalandırırken kalesinde ise 37 gol gördü. Abdullah Avcı’nın öğrencileri, kalesinde gördüğü 37 gol ile bu alanda Galatasaray’ın ardından ligin en iyi ikinci takımı olmayı başardı.

Yeni sezonda hedeflerini şampiyonluk olarak belirleyen Trabzonspor, Abdullah Avcı liderliğinde sezon öncesi hazırlık çalışmalarını tamamladı. Bordo-mavililer, oynadığı dört hazırlık karşılaşmasının üçünü kazanarak yeni sezon öncesi hazır olduğunu herkese gösterdi. Öte yandan Trabzonspor, Avrupa macerasına da 5 Ağustos tarihinde başladı. Bordo-mavililer, UEFA Konferans Ligi 3. tur ilk maçında sahasında Molde ile 3-3 berabere kaldı. Abdullah Avcı’nın öğrencileri, deplasmanda ise rakibini penaltı atışları sonucunda eledi ve Play-Off turunda İtalya temsilcisi Roma’nın rakibi oldu.

Trabzonspor’un hazırlık maçlarında aldığı skorlar:

Trabzonspor 5-3 Ümraniyespor

Trabzonspor 1-0 Bandırmaspor

Trabzonspor 0-0 Medipol Başakşehir

Trabzonspor 2-1 Kasımpaşa

Trabzonspor’da taraftarlar, sabırsızlıkla yeni transferleri izlemeyi bekliyor

2021-2022 sezonuna mutlak şampiyonluk parolası ile hazırlanan Trabzonspor, bu amaç doğrultusunda dünya çapında yıldız isimleri kadrosuna kattı. Son üç sezonu Parma’da geçiren Gervinho, takımına 25 gol ve yedi asistlik katkı yaptı. Fildişi Sahili’nin yetiştirdiği önemli yeteneklerden Gervinho’nun kariyerinde Lille, Arsenal ve Roma gibi ekipler bulunuyor. Trabzonspor, Marek Hamsik’ten ise bu sezon çok şey bekliyor. Napoli’nin tarihine geçmeyi başaran Hamsik, bordo-mavilileri şampiyonluğa ulaştırmak için ter dökecek. Öte yandan Trabzonspor’da geçen günlerde transfer edildiği açıklanan Andreas Cornelius, Abdullah Avcı’nın hücum planlarında önemli bir yer tutuyor. Gervinho ile Parma’da birlikte top koşturan Danimarkalı forvet, son iki sezonda takımına 13 gol ve yedi asistlik katkı yaptı.

Trabzonspor’un Süper Lig’de son beş yıldaki lig sıralamaları:

2020-2021: 4

2019-2020: 2

2018-2019: 4

2017-2018: 5

2016-2017: 6

Trabzonspor’un 2021-2022 sezon fikstürü:

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.