Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

“6,9 ve sonrası” (2) İzmir: 30 Ekim’den bugüne – “Engeller”

İzmir’de 30 Ekim 2020’de meydana gelen 6,9 büyüklüğündeki deprem, ardında 119 ölü, yıkılan veya boşaltılmak zorunda kalınan 80 bin yerleşim yeri ve binlerce mağdur bıraktı. Onlardan biri olan Aysun Aktaş, iki engelli çocuk annesi. Depremin İzmir’de en çok etkilediği bölgelerden olan Bayraklı’da oturuyordu, depremde ağır hasar alan evinden çıkmak zorunda kaldı. Aktaş ailesi şimdi İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin tahsis ettiği, şehir merkezinden uzak Karabağlar ilçesinin Uzundere Mahallesi’nde yaşıyor. Hayatlarının tamamen değiştiğini belirten Aktaş, gün içinde çocuklarına bakmak zorunda olduğunu, eşinin aldığı maaşla yeniden ev sahibi olmalarının veya kirada oturmalarının imkansız olduğunu söylüyor. Devlet kurumlarından herhangi bir yardım alamadıklarını belirten Aktaş’ın beklentisi, depremden etkilenen engelli bireylere yardım önceliği tanınması.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.