Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Seller ve yangınlarla boğuşan Türkiye’nin afet yönetim karnesi – Dr. Kubilay Kaptan: “Mevcut bakış açısıyla afet yönetimine bakılmaya devam edilirse gelecek afetler büyük yıkımlara sebep olacak”

Türkiye geçtiğimiz haftalarda yıkıcı sel ve yangın felaketleri yaşadı. Marmaris, Muğla vce Antalya’daki orman yangınları dokuz kişinin can vermesine, binlerce hayvanın canını kaybetmesine ve yaşam alanlarının yok olmasına sebep oldu. Karadeniz bölgesi ve Van’da yaşanan sel felaketleri de onlarca kişinin hayatını kaybetmesine neden oldu. Afet yönetim uzmanı Dr. Kubilay Kaptan, Türkiye’nin afet yönetim performansını Medyascope için değelendirdi. Alp Akiş’in sorularını yanıtlayan Kaptan, “Mevcut bakış açısıyla afet yönetimine bakılmaya devam edilirse gelecek afetler büyük yıkımlara sebep olacak” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.