Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Naomi Osaka, uzun süre sonra çıktığı ilk basın toplantısında zor anlar yaşadı

Dünya 2 numarası Naomi Osaka, mayıs ayındaki Fransa Açık’tan bu yana ilk kez gazetecilerin karşısına çıktığı WTA Cincinnati’deki basın toplantısında gözyaşlarına hâkim olamadı.

Basın toplantılarına zihinsel sağlığını korumak için katılmayı reddeden Japon tenisçi, bu kararı sebebiyle organizatörler tarafından para cezası almış ve WTA Turu’nda korta çıkmamıştı. WTA Cincinnati basın toplantısında soruları cevaplayan Osaka, Cincinnati Enquirer muhabirinin agresif bir ses tonuyla yaptığı “Medyada manşetlerde olmayı seviyorsunuz ama medya ile konuşmayı sevmiyorsunuz” yorumu karşısında gözyaşlarını tutamadı.

Dört kez Grand Slam şampiyonluğu bulunan tenisçi, basın toplantısına kısa bir süre ara verdikten sonra dönerek sorulara cevap vermeye devam etti. Osaka, kendisini üzen yoruma ise şu cevabı verdi: “Gençliğimden beri medyanın ilgisi üstümde ve bunun sebebi geldiğim yer, geçmişim ve oynama şeklim. Ben bir tenis oyuncusuyum. Bu yüzden birçok insan benimle ilgileniyor. Bu konuda çoğu insandan farklı olduğumu söyleyebilirim.”

Osaka, devam den WTA Cincinnati’nin 1/16 turunda, Su-Wei Hsieh-Coco Gauff müsabakasının galibiyle oynayacak. Babası Haitili olan sporcu, turnuva boyunca kazandığı tüm geliri, Haiti depreminde zarar gören depremzedelere bağışlayacağını açıkladı.

WTA Cincinnati basın günü:

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.