Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

“6,9 ve sonrası” – İzmir depremi (4) : “Ben mi mağdurum, devlet mi?”

İzmir’de 30 Ekim 2020’de yaşanan 6.9 büyüklüğündeki deprem, ardında 119 can kaybı, yıkılan veya boşaltılmak zorunda kalınan 80 bin yerleşim yeri ve binlerce mağdur bıraktı. 56 yaşındaki evli ve bir çocuk babası Arif Urhan da onlardan biri. Urhan ailesi depremden hafif hasar alan evlerinden, depremden bir ay sonra yasa gereği çıkmak zorunda kaldı, ardından da evleri yıkıldı. Arif Urhan, “15 gün içinde apar topar evimizden çıkmak ve kiralık ev bulmak zorunda kaldık” diyor. En büyük sorunu ise ayrılmak zorunda kaldığı 140 m²’lik evinin yerine devlet tarafından verilen evin 67 m² olması. Urhan yetkililere şu soruyu soruyor: “Devlet benim evimin yerine iki ev yaptı, birini kendine alıyor, diğerini de bana satıyor. Burada devlet mi bana yardım ediyor, ben mi devlete yardım ediyorum?” 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.