Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Güven endeksi değeri yüzde 1,6 azalarak 78,2 oldu: Tüketici ağustosta da kötümser

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) ve Merkez Bankası işbirliği ile yürütülen tüketici eğilim anketi sonuçlarından hesaplanan mevsim etkilerinden arındırılmış tüketici güven endeksi, Ağustos 2021’de, bir önceki aya göre yüzde 1,6 oranında azaldı, temmuzda 79,5 olan endeks, ağustosta 78,2’ye geriledi. Tüketici güven endeksi, temmuzda da hazirana göre yüzde 2,7 oranında azalıp, 81,7’den 79,5’e gerilemişti.

Tüketici güven endeksinin 100’den büyük olması tüketici güveninde iyimser durumu, 100’den küçük olması tüketici güveninde kötümser durumu gösteriyor. Anketin diğer endeks verileri şöyle: 

Genel ekonomik durum beklentisi

Gelecek 12 aylık döneme ilişkin genel ekonomik durum beklentisi endeksi temmuz ayında 83,2 iken, ağustos ayında yüzde 9,6 oranında azalarak 75,3 oldu.

Hanenin maddi durum beklentisi

Gelecek 12 aylık döneme ilişkin hanenin maddi durum beklentisi endeksi temmuz ayında 79,8 iken, ağustos ayında yüzde 1,4 oranında azalarak 78,6 oldu.

Hanenin maddi durumu

Geçen 12 aylık döneme göre mevcut dönemde hanenin maddi durumu endeksi temmuz ayında 57,9 iken, ağustos ayında yüzde 5,8 oranında artarak 61,3 oldu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.