Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Genco Erkal hakkında “cumhurbaşkanına hakaret” suçlamasıyla iddianame hazırlandı

Tiyatrocu Genco Erkal, tweetleri nedeniyle hakkında hazırlanan iddianameye dair “İddianame kabul edilirse mahkemede sadece kendimi değil, başta cumhuriyetin temel değerleri olmak üzere, doğayı, demokrasiyi, insan haklarını, ifade özgürlüğünü savunacağım” dedi.

Tiyatrocu Genco Erkal hakkında “cumhurbaşkanına hakaret” suçlamasıyla iddianame hazırlandı. 

Medyascope’un ulaştığı Erkal, iddianamenin henüz kabul edilmediğini, önümüzdeki iki haftada iddianame ile ilgili sürecin sonuçlanmasını beklediklerini söyledi. Erkal, sosyal medya hesabından şu açıklamada bulundu:Paylaşımlarımda hakaret yoktur. Hiçbir zaman olmadı. İddianame kabul edilirse mahkemede sadece kendimi değil, başta cumhuriyetin temel değerleri olmak üzere, doğayı, demokrasiyi, insan haklarını, ifade özgürlüğünü savunacağım. Bana bu fırsatı verdikleri için teşekkür ediyorum.”

Nisan ayında ifade vermişti

Genco Erkal, hakkında soruşturma başlatıldığını nisan ayında sosyal medya hesabından “Cumhurbaşkanına hakaretten hakkımda soruşturma açılmış. Pazartesi günü ifade vermeye gidiyorum” diyerek duyurmuştu.

Erkal, 19 Nisan 2021’de Twitter’daki üç paylaşımı gerekçe gösterilerek açılan soruşturma ile ilgili Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’ndeki savcılık ifadesinde ise şunları söylemişti:

“Evet, bu paylaşımlar benimdir. 60 yıldır politik tiyatro yapıyorum. Dünyada ve ülkemizde gördüğüm haksızlıkları, baskıları, adaletsizliği, bağnazlığı eleştiriyorum. Doğal olarak bu duruşumla askeri ve sivil tutucu iktidarları rahatsız ediyorum. Bu benim görevim. Bir yararı olacağını düşünmediğimden hiçbir zaman hakaret yoluna başvurmadım. Başkanlık sistemine karşıyım. İfade özgürlüğünün kısıtlanmasına, insanların düşünceleri yüzünden hapis yatmasına karşıyım. Yoksulları daha yoksul kılan çarpık ekonomik düzene karşıyım. Laik bir ülkede din olgusunun sürekli öne çıkarılmasına, siyasi malzeme olarak kullanılmasına karşıyım. Bunları hem sahnede hem de sosyal medyada sürekli anlatıyorum ama asla hakaret yok. Paylaşımlarımın neresinde cumhurbaşkanına hakaret görülmüş anlayabilmiş değilim.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.