Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Berrin Sönmez ile Feminist Bakış (82): “Adalet Bakanlığı’nın cevabı laik hukuka aykırı ama dine de uygun değil”

Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinin tutuklanması ve Anayasa Mahkemesi’ne (AYM) bireysel başvurusu nedeniyle Adalet Bakanlığı’nca gönderilen cevabi yazıda haram gerekçesinin kullanılarak tutukluluk haline hukuka uygunluk görüşü verilmesi üzerine yapılan basın açıklamasına göre asıl “Bakanlık halkı kin ve düşmanlığa sevk ediyor.” Haklılar, hem de laik hukuka aykırı değerlendirmesinde de sonuna kadır haklılar ve umarım AYM hak ihlali kararı verir.

Peki, şeriata uygun mu? Hayır. Şeriata uygun olsa fıkıh hükümlerinde eşcinsellik cezası tayin edilmiş olurdu. Zinanın cezası belirlenmiş ama eşcinsellik cezası belirlenmemiş. Peki tüm tarih boyunca eşcinsellik için uygulanmış ceza var mı? Buna da fıkıhçılar örnek versin, vaka sayısı ve cezasını, ne zaman nerede uygulandığını ortaya koysunlar, kaç vaka varmış biz de görelim.

Adalet Bakanlığı’nın yanıtı “halkı kin ve düşmanlığa tahrik” niteliğinde

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.