Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İBB’nin yeni taksi teklifini reddeden Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu’nun aracına, farklı ücret yazmaktan ceza kesildiği ortaya çıktı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) bin yeni taksi teklifi, bugünkü Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplantısında bakanlık ve esnaf odası temsilcilerinin oylarıyla sekizinci kez reddedildi.

Toplantıda söz alan İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu, “Bu teklif ısıtılıp ısıtılıp önümüze getiriliyor. Ya bir çıkarınız var ya da bu heyetin aklıyla dalga geçiliyor. Teknolojiye geçmeden taksi artışını uygun görmüyoruz” diye konuştu. 

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Orhan Demir ise teklifi ısrarla getirmeye devam edeceklerini söyledi:

“Havalimanındaki taksilere olan ilginizin farkındayız. Isıtıp ısıtıp tekrar gündeme getireceğiz. Beş bin takside de ısrarlıyız. İstanbul’da öncelikle buna ihtiyaç olduğu söylendi, söyleniyor. Bin taksideki amaç kaliteyi yükseltmek. Şikayetler çeşitlenerek artıyor. Müşteri seçme, kaba davranış şikayetleri de artmaya başladı. Teknoloji sorunu var deniyor sürekli. İstanbul’da toplam 17 bin 395 taksi var. İBB’nin ücretsiz iTaksi koyduğu taksi sayısı da 14 bin 800. Yüzde 85’inde aplikasyon mevcut. Teknoloji sorunu yok. Diğer aplikasyonların da devreye girmesini önerdik çünkü tek bir şirket var güçlü. Engelleyen ne bizi? İBB Meclisi. Komisyonda bekletiliyor şu an. İTaksi uygulaması, diğerlerinin üzerinde bir kontrol aracı haline gelecek ama bu getirilmek istenmiyor.”

Şu anda İstanbul’da mobil taksi çağırma uygulamalarına lisans verilemiyor. Demir, şikayetlerden de bahsederken İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu’ya ait taksiye de ceza kesildiğini belirtti: “Şöyle şikayetler gelmeye başladı, ‘İstanbul Havalimanı’ndan farklı günlerde bindiğimiz, aynı yere gittiğimiz taksiler farklı ücretler yazıyor’ dendi. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı denetimlerinde birçok taksiye ceza yazıldı. Bunun içinde sizin taksiniz de var Eyüp Bey.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.