Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Salgında ölüm sayıları artıyor – Prof. Dr. Tacettin İnandı: “Türkiye, dünya genelindeki vaka-ölüm oranlarının yarısı kadar bildirim yapıyor, Sağlık Bakanlığı verilerindeki soru işaretleri devam ediyor”

Sağlık Bakanlığı’nın koronavirüs salgınına dair paylaştığı verilere göre son 24 saatte 19 bin 616 yeni vaka tespit edilirken 257 kişi ise virüs nedeniyle hayatını kaybetti. Son haftalarda ölüm sayıları düzenli olarak artarken vaka sayıları ise 18-19 bin civarında seyrediyor. Medyascope‘a konuk olan Halk Sağlığı Uzmanları Derneği (HASUDER) Üyesi Prof. Dr. Tacettin İnandı, Sağlık Bakanlığı’nın verilerini ve salgının gidişatını değerlendirdi. Dünya genelinde vaka-ölüm oranlarının yüzde 2 civarında seyrettiğini aktaran İnandı, Türkiye’de ise bu oranın yüzde 1 olduğunu ve bunun da Sağlık Bakanlığı’nın açıkladığı koronavirüs verilerindeki soru işaretlerinin devam etmesine yol açtığını söyledi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.