Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Ahmet Güneştekin, Diyarbakır’daki “Hafıza Odası” sergisi ile Türkiye’nin 100 yıllık hafızasını sorgulayacak: “Geçmiş ile yüzleşerek yaralarımızı iyileştirmeye çalışacağız”


Dünyaca tanınan ressam Ahmet Güneştekin’in Diyarbakır’ın tarihi Keçi Burcu’nda açmayı planladığı ancak salgın ve kısıtlamalar nedeniyle daha önce dört kez ertelenen “Hafıza Odası” adlı sergisi 16 Ekim’de açılıyor. Diyarbakır’ın “Türkiye’nin hafıza odası” olduğunu söyleyen Güneştekin, Türkiye’nin 100 yılını sanat yoluyla sorgulayan işler sergilenecek. Geçmiş ile yüzleşerek yaralarımızı iyileştirmeye çalışacağız” dedi.

Ahmet Güneştekin’in “Hafıza Odası” sergisinin açılış tarihi netleşti. Sergi için ekip arkadaşlarıyla kentte gelen Güneştekin, çok önem verdiği sergi için yapılan çalışmaları yerinde inceledi. Daha önce salgın ve kısıtlamalar nedeniyle dört kez ertelenen serginin 16 Ekim’de açılacağını belirten Güneştekin, sergiyle ilgili şunları söyledi:

“Biz bu sergiyi çok önemsiyoruz. Diyarbakır çok önemli bir kent. Diyarbakır’da Keçi Burcu gibi tarihi bir yapıda Türkiye’nin 100 yılını sanat yoluyla sorgulayan işler sergilenecek. Sergimiz iki-üç ay açık kalacak ve sadece bölgeden, Türkiye genelinden değil, yurtdışından da çok sayıda davetli ağırlayacağız. Hem benim hayatımda ayrı yeri olduğundan hem de Türkiye’nin hafızasında önemli bir yer tuttuğu için Diyarbakır sergisine ayrıca bir önem veriyoruz. Daha önce de söylemiştim, ülkeyi demokratik olarak iyileştirmek istiyorsak, öncelikle ‘ülkenin hafıza odası’ dediğimiz Diyarbakır’ın içinin bir şekilde huzurla dolması ve onarılması gerekmektedir. Geçmiş ile yüzleşerek yaralarımızı iyileştirmeye çalışacağız. Biz bunu sanat ile yapmayı hedefliyoruz.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.