Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Cengiz Holding Kazdağları’nda: Alamos Gold’un Kirazlı Altın Madeni’nin iki buçuk katı alandaki köyler göçe zorlanabilir

Haber: Doğu Eroğlu / Kamera & Kurgu: İbrahim Yayan

Kanadalı şirketlerin Çanakkale’nin Çan ve Bayramiç ilçeleri arasındaki bölgede altın çıkarmak için önceki yıllarda yaptığı başvurular yerel halkın tepkisiyle karşılaşınca, ruhsatları satın alan Cengiz Holding projeyi bakır madenine dönüştürdü. Medyascope, Cengiz Holding’in Halilağa bakır madeni projesinden etkilenecek Hacıbekirler, Muratlar ve Halilağa köylerinden vatandaşlarla görüştü. Hayvancılık imkânlarını, meralarını, su kaynaklarını kaybetme riskiyle karşı karşıya olan Çan ve Bayramiç halkı, Kazdağları’ndaki madencilik projelerine karşı çıkan çevre örgütleriyle birlikte 24 Ağustos’ta projenin iptali için dava açtı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.