Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Opera sanatçısı ve BirGün gazetesi yazarı Güvenç Dağüstün’e konser çıkışı saldırı – Avukat Serkan Günel: “Saldırının siyasi olabileceğini düşünüyoruz”

Opera sanatçısı ve BirGün gazetesi yazarı Güvenç Dağüstün, 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları kapsamında İstnbul-Kadıköy’de verdiği konserin ardından iki kişinin saldırısına uğradı. Dağüstün’ün avukatı Serkan Günel, yaşananları Medyascope’a değerlendirdi. Günel, “Güvenç de ben de saldırının siyasi olabileceğini düşünüyoruz. Güvenç, farklı farklı kesimlerin tepkisini çekmiş olabilir. Saldırının anlık bir şey olmadığı kesin. Ortada bir plan ve tespit var. Saldırganlardan biri vururken diğerlerine ‘Bu tamam vurun!’ demiş. Zaman kollanarak yapılan bir saldırı bu” dedi.  

İstanbul Kadıköy Özgürlük Parkı’nda piyanist Burçin Büke ile birlikte 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları kapsamında konser veren opera sanatçısı ve BirGün Gazetesi yazarı Güvenç Dağüstün, konser çıkışında kimliği henüz belirlenemeyen iki kişinin saldırısına uğradı. Saldırı sonrasında hastaneye kaldırılan Dağüstün’ün yüzünde, kolunda ve bacağında morluklar meydana geldi. Darp raporu alan Dağüstün, karakola giderek şikayetçi oldu.

Dağüstün: “Saldırganlar kimdi, neydi şimdilik bilmiyorum”

Saldırıyı sosyal medya hesabından duyuran avukat Serkan Günel, Dağüstün’ün Göztepe Polis Karakolu’nda ifade verdiğini, olayın 22:50-23:05 arası Özgürlük Parkı etkinlik alanı personel çıkışı tarafında olduğunu yazdı. 

Sosyal medya hesabından saldırıya ilişkin açıklama yapan Dağüstün ise “Çok telefon, mesaj geliyor. Dönemiyorum. Darp raporu aldım, karakolda ifade veriyorum. Avukatım, arkadaşlarım yanımda. Belediye yetkilileri yanımda. Merak etmeyin. Şu işler bitsin, detaylı yazarım. Ama saldırganlar kimdi, neydi şimdilik bilmiyorum” dedi. 

Avukat Serkan Günel: “Saldırı anlık değil planlı”

Yaşanan saldırıyı Medyascope’a değerlendiren avukat Serkan Günel, “Saldırı yaklaşık 35-40 saniye sürmüş. Net bir eşkal verebilmek mümkün olmadı. Sadırganın kim olduğu henüz bulunamadı. Güvenç Dağüstün’ün de net olarak tespit edebildiği biri yok” dedi. 

Parkın içinden kamera görüntülerinin olmadığını, saldırganların kaçış güzergahındaki kamera kayıtlarının emniyet tarafından incelendiğini anlatan Günel, “Güvenç de ben de saldırının siyasi olabileceğini düşünüyoruz. Güvenç farklı farklı kesimlerin tepkisini çekmiş olabilir. Saldırının anlık bir şey olmadığı kesin. Ortada bir plan ve tespit var. Saldırganlardan biri vururken diğerlerine ‘Bu tamam vurun’ demiş. Zaman kollanarak yapılan bir saldırı bu” diye konuştu.  

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.