Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Yüz yüze eğitim 6 Eylül’de başlıyor – Ankara’daki okul servisçileri: “Velilerimiz gönül rahatlığıyla çocuklarını servise bindirebilir, personel olarak hazırız”

Okullarda 6 Eylül Pazartesi günü yüz yüze eğitim yeniden başlayacak. Bu süreçteki en önemli konulardan biri ise okula giderken servis kullanan öğrencilerin hastalığa yakalanmaması için nasıl tedbirler alınacağı. Konuya ilişkin geçen hafta İçişleri Bakanlığı da bir genelge yayımladı. Beş başlık altında gönderilen genelgede, serviste bulunan herkesin tıbbi maske kullanacağı, araçlarda giriş kapısının yanında el antiseptiği bulunacağı ve servisi kullanan öğrencilerin sürekli aynı yerde oturması için bir liste oluşturulacağı belirtildi. 

Konuya ilişkin Medyascope’a konuşan Ankara Servis Aracı İşletmecileri Esnaf Odası (ASİO) Başkan Vekili İlyas Aktürk, personelin ve araçların hazırlıklarının tamamlandığını ve velilerin gönül rahatlığıyla çocuklarını servise bindirebileceklerini söyledi. Servis şoförleri ise öğrenciler için alınan tedbirleri, servis araçlarındaki rehber öğretmenler ile birlikte uygulayacaklarını belirtti. 

İlyas Aktürk: “Velilerimiz gönül rahatlığıyla çocuklarını servise bindirebilir”

Dezenfekte işlemlerinin, ilk ve son seferlerin ardından büyükşehir belediyesi ve ilçe belediyeleri tarafından uygulanacağını ve bunun için ek bir ödeme olmayacağını vurgulayan İlyas Aktürk, yüz yüze eğitime hazır olduklarını ifade etti. Aktürk ayrıca İçişleri Bakanlığı’nın yayımladığı genelgedeki tedbirlerin daha önce de uygulandığını ancak bu süreçte daha titiz ve planlı olmasına dikkat edeceklerini belirterek velilere, “Velilerimiz gönül rahatlığıyla çocuklarını servise bindirebilir, biz personel olarak hazırız” diye seslendi.

Ankara Servis Aracı İşletmecileri Esnaf Odası Başkan Vekili İlyas Aktürk

“Zam oranı bizi tatmin etmedi, 20 aydır çalışmıyoruz ve birçok araç hacizli durumda”

2021-2022 eğitim-öğretim yılı için Ankara’daki okul servis ücretlerine yüzde 15 zam uygulanmıştı. Zam oranının beklediklerinden düşük kaldığını aktaran Aktürk’e göre, zam oranı yüzde 30 olmalı. Salgın döneminde çalışılmadığı için pek çok servis şoförünün maddi açıdan zorlandığını ifade eden Aktürk, “20 aydır çalışmıyoruz. Bir servisin yıllık maliyeti 35 bin lirayı buluyor. Şu an kredi ile ayaktayız ve pek çok arkadaşımızın aracı hacizli durumda. Zam oranı düşük kalsa da velilerimizi düşünmek zorundayız. Onların da bütçeleri zorlanmamalı ki çocuklarını servise verebilsinler” diye konuştu. 

“Veliler bizimle daha çok fiyat konusunda iletişime geçiyor, onlara göre pahalı ama bize göre normal”

Medyascope’un konuştuğu servis şoförleri ise aşı olduklarını ve hijyen konusunda sıkıca denetlendiklerini anlattı. Velilerin kendileri ile daha çok servis ücretleri için iletişime geçtiklerini aktaran servis şoförleri, ücretler ve salgına ilişkin alınan tedbirler hakkında şunları söyledi: “Elimizden geldiği kadar çocuklarımızı birbirlerine yakınlaştırmamaya çalışacağız. Araçlardaki rehber öğretmenler de öğrencilere hijyen ve servise binme-inme konusunda yardım edecekler. Veliler bizimle daha çok fiyat konusunda iletişime geçiyor. Onlara göre pahalı ama bize göre normal. Hijyen konusunda ise Ankara’daki servis şoförlerine güveniyorlar çünkü Ankara’da servis sektörü oldukça düzenli.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.