Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

HDP Grup Başkanvekili Saruhan Oluç, partinin kapatma davasında izleyeceği stratejiyi anlattı: “Sadece hukuki savunmayla yetinmeyeceğiz, sağlam bir siyasi savunma da yapacağız”

Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) kapatılması istemiyle açılan davada ön savunma süresi 7 Eylül’de doluyor. HDP, Anayasa Mahkemesi’ne (AYM) ek süre talebinde bulundu. AYM de dün (2 Eylül) bu talebi kabul etti ve ön savunma için iki aylık ek süre verdi. HDP Grup Başkanvekili Saruhan Oluç, kapatma davasında nasıl bir yol izleyeceklerini Medyascope’a anlattı. Oluç ayrıca, siyasetteki gelişmeleri ve seçim barajının yüzde 7’ye düşürülmesini değerlendirdi. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.