Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Tunus’da demokrasinin sonu mu?: “Kays Said adem-i merkeziyetçi bir başkanlık sistemine geçiş için müttefik arayışında” – Nebahat Tanrıverdi ile söyleşi

25 Temmuz’da yönetime “geçici” olarak el koyan Tunus Cumhurbaşkanı Kays Said, ülkenin anayasasını başkanlık sistemine geçecek şekilde değiştirmeyi planlıyor. Ancak siyasi partilerden ve ülkedeki güçlü işçi sendikalarından muhalefet var. Alman Bilim ve Politika Vakfı Uygulamalı Türkiye Araştırmaları Merkezi’nin (Cats) konuk araştırmacılarından Kuzey Afrika ve Ortadoğu uzmanı Nebahat Tanrıverdi hem Said’in hem de sistem değişikliğine itirazı olan aktörlerin açmazlarını anlattı. Tanrıverdi, Fas’ta geçen hafta yapılan seçimlerde Adalet ve Kalkınma Partisi’nin yaşadığı büyük oy kaybını da yorumladı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.