Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Cevat Turan ile “Kibele’nin Laneti” kitabı üzerine söyleşi: “Kitapta yer alan seri katil Mirza Hud ile buluştum”

Yazar Cevat Turan‘ın üçüncü romanı “Kibele’nin Laneti” raflarda yerini aldı. Alışılmışın dışında bir kurgu ve edebi tekniğe sahip olan romanda, Anadolu topraklarında yaşamış bir seri katilin düşünceleri yer alıyor.

Kültürel tarihimizin en önemli sorunlarından biri olan tarihi eser hırsızlığını ele alan Cevat Turan, hikayeyi modern teknikler ile anlatıyor. Almanya’da başlayan ve Anadolu topraklarında son bulan Kibele’nin Laneti’ndeki karakterlerin neredeyse gerçek olması ise ilgi çekici.

Romanda yer alan “Mirza Hud” isimli seri katili sorduğumuzda Turan, “Mirza Hud karakteri gerçek. Defalarca hapis yatıp çıkmış bir seri katil. Düşünce yapısını, neden cinayetler işlediğini anlamak için onunla köy evinde buluştum. Her an tetikte olan biriydi, bana kibar davrandı” dedi.

Kibele’nin Laneti hepimizin duyduğu hikayelere başka bir boyut kazandırıyor. Cevat Turan, günlük hayatta anlatılanlardan fazlasını vaat ediyor. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.