Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

HDP’liler, kızının dağa kaçırıldığı iddiasıyla parti genel merkezi önünde çadır kurmak isteyen Mehmet Laçin’e tepki gösterdi: “Partimiz çalışamaz hale getirilmek isteniyor”

Kızının dağa kaçırıldığı iddiasıyla Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir İl Başkanlığı önünde nöbet tutan Mehmet Laçin, Ankara’da HDP Genel Merkezi önünde açıklamada bulunarak “Kızımı bana geri verin” dedi. HDP’liler ise Laçin’in parti binası önünde çadır kurmak isteğini “provokasyon” olarak niteledi ve buna izin vermeyeceklerini belirttiler. HDP’nin açıklamasında, çadır kurmak isteyen Laçin için “Deniz Poyraz arkadaşımızın katledilmesinde gözcülük yaptığı iddia edilen bir şahıs” denildi. HDP Genel Merkezi önünde yaşanan gerginliğin ardından, Laçin, polis tarafından ikna edilerek alandan uzaklaştırıldı.

Mehmet Laçin, üç yıldır HDP İzmir İl Başkanlığı önünde oturma eylemi yapıyordu. Laçin, kızının 11 yıl önce HDP tarafından dağa kaçırıldığını iddia etti. Laçin, eylemine HDP Genel Merkezi önünde devam edeceğini açıklayarak geçtiğimiz gün İzmir’den Ankara’ya geldi. Laçin, açıklamasında “Ankara HDP Genel Merkezi önünde kamp kurup kızıma kavuşana kadar, evladımı HDP’nin tuzağından kurtarana kadar evimde rahat oturamam, yatamam” dedi.

HDP ise Laçin’e tepki göstererek “İzmir il binamız önünde provokatör olarak bulundurulan ve Deniz Poyraz arkadaşımızın katledilmesinde gözcülük yaptığı iddia edilen bir şahsı şimdi de genel merkezimiz önüne yönlendirenler daha büyük kumpaslar peşindedir” açıklamasında bulundu. HDP, Laçin’in parti önünde çadır kurma girişimine de izin vermeyeceklerini bildirdi.

Laçin, sabah saatlerinde HDP Genel Merkezi önüne geldi ve burada açıklamada bulunarak “Kızımı geri istiyorum” dedi. Genel merkez önünde bulunan HDP’lilere tepki gösteren Laçin, sık sık “Katilsiniz” diye bağırdı.  HDP’liler ise Laçin’e tepki göstererek “Katil defol” , “Deniz Poyraz ölümsüzdür” sloganları arttı. Sık sık gerilimin yaşandığı alanda, HDP’li yetkililer ile polis arasında süren tartışmalar sonrası Mehmet Laçin polis tarafından ikna edilip taksiye bindirilerek alandan uzaklaştırıldı. 

HDP Genel Merkezi önünde kamp kuracağım”

Mehmet Laçin, üç yıldır HDP İzmir İl Başkanlığı önünde oturma eylemi yapıyordu. Laçin, kızının 11 yıl önce HDP tarafından dağa kaçırıldığını iddia etti. Laçin, eylemine HDP Genel Merkezi önünde devam edeceğine açıklayarak dün İzmir’den Ankara’ya gelmişti.

Gözcülük iddiası

Medyascope’a açıklama yapan Batman Milletvekili Mehmet Rüştü Tiryaki ise eylemin amacının provokasyon olduğunu belirterek şöyle konuştu:

“Bu eylem kabul edilemez. Bizim parti önünde açıklama yapmasına izin vermeyen yetkililer, 500 polisle bizi protesto etme iddiasıyla gelen kişiyi partimiz önüne getiriyor. Biz kimsenin protesto hakkına karşı değiliz. Daha önce de aynı iddialarla iki kişi partimizin önüne geldi ve açıklama yapıp gitti. Bu kişiyle ilgili kuşkularımız var. Partimizin önünde çadır kurmak isteyen bu kişinin, Deniz Poyraz öldürüldüğü gün gözcülük yaptığı iddiası var.”

Mehmet Laçin’in iddialarıyla ilgili de konuşan Tiryaki, “Bu kişi, kızının 11 yıl önce HDP tarafından dağa götürüldüğünü iddia ediyor. HDP 2012’de kuruldu” dedi.

“Partimizi çalışamaz hale getirmek istiyorlar”

Çocuklarının dağa kaçırılmasından HDP’yi sorumlu tutan bir grup aile 3 Eylül 2019’dan beri HDP Diyarbakır İl Başkanlığı’nın önünde eylem düzenliyor. Tiryaki, Laçin’in de aynı amaçla geldiğini belirterek şunları söyledi: “Diyarbakır il binamızın önüne birileri getirildi ve oturtuldu. Partiyi çalışamaz hale getirdiler. Aynı şeyi genel merkez için yapılmasına izin vermeyeceğiz. Genel merkezimizi çalışamaz hale getirmek istiyorlar. Çadır girişimine izin vermeyeceğiz. Bunu kabul etmeyeceğiz.” 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.

İlgili içerikler