Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Türkiye’nin kira krizi (7) – İzmir: Düşük kira için depremde hasar gören evde oturmak

Fatma Bal, 61 yaşında. 30 Ekim 2020’deki İzmir depreminde eşi Ramazan Bal‘ı kaybetti, evi de hasar gördü. Bal, 10 aydır hasarlı evinde oturmaya devam ediyor. Sebebi ise kira fiyatlarının yüksekliği. 2 bin 500 liralık maaşının bin 500 lirasını oturduğu hasarlı evin kirasına verdiğini, aynı ebatlarda sağlam evlerin kiralarının ise 2 bin-2 bin 500 liradan başladığını söylüyor.

“Her an korkuyla yaşıyoruz”

“Korkuyoruz, bu sabah 3,2 şiddetinde bir deprem oldu, onu bile hissediyoruz, her an korkuyla yaşıyoruz” diyen Bal, taşınacak ev bulamadığını belirtiyor. Bal, “Bir-iki tane ev bulduk ama oturulacak gibi değil. Bin 250- bin 500 lira arası, doğalgazı yok, balkonu yok, bu kadar olmasa da yine hasarlı evler” diyor.

Bal, araba geçse evin sallandığını anlatıyor ve ekliyor: “Korkuyoruz ama mecburuz.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.