Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

EuroLeague geri sayımı (15) – Real Madrid geçen yıla göre daha atletik

2020-2021 normal sezonu bitirdiği sıra: 6.

Medyascope’a göre sıralama tahmini: 4.

Real Madrid’de gelenler ve gidenler

Koç: Pablo Laso

Yeni transferler: Nigel Williams-Goss (PG, Lokomotiv Kuban), Thomas Heurtel (PG, ASVEL), Adam Hanga (SF, Barcelona) Guerschon Yabusele (PF, ASVEL)

Takımdan ayrılanlar: Nicolas Laprovittola (PG, Barcelona), Usman Garuba (SF-PF, Houston Rockets), Felipe Reyes (C)

Pablo Laso ile yola devam

Koç ve oyuncu değişiminin sık yaşandığı EuroLeague’de Pablo Laso ve Real Madrid, örnek alınması gereken bir başarı ve istikrar ortaya koyuyor. 2011’den beri Real Madrid’in başında olan Laso ile iki yıllık sözleşme yenilendi. 53 yaşındaki İspanyol koç, bu sürede iki EuroLeague şampiyonluğunu iki EuroLeague Yılın Koçu ödülü ve İspanya’da kazandığı 17 kupa ile süsledi. Geçen sezon Anthony Randolph, Sergio Llull gibi kritik parçaların yaşadığı sakatlıkların ardından normal sezonda sıkıntılı günler yaşayan Real Madrid, sezonu şampiyon tamamlayan Anadolu Efes’le play-off eşleşmesinde seriyi beşinci maça kadar taşıdı. 

Felipe Reyes emekli oldu

2004’ten beri Real Madrid forması giyen Felipe Reyes, 41 yaşında emekli oldu. 17 yıl Real Madrid forması giyen Reyes bu süreye iki EuroLeague, yedi İspanya Ligi, altı İspanya Kupası şampiyonluğu ile birlikte ikişer İspanya Ligi ve İspanya Ligi finalleri MVP ödülleri sığdırdı. Kariyerinde İspanya formasıyla üç olimpiyat ile birlikte üçü altın altı Avrupa Şampiyonası madalyası kazanan, dünya şampiyonluğu bulunan Reyes’i uzun bir süreden sonra ilk kez Real formasıyla izleyemeyeceğiz.

Usman Garuba’nın ayrılışı ve yerine gelen Yabusele

Real Madrid’e İspanya Süper Kupası’nı Barcelona karşısında kazandıran maçta 24 sayıyla en skorer isim olan Sergio Llull’ün yanı sıra resmî açıklama olmasa da Jaycee Carroll’ın takımda kalması bekleniyor. Buna karşın Real Madrid, Avrupa basketbolunda fark yaratan bir özellik olan savunmada kısa karşısında kalabilme konusunda genç yaşına rağmen oldukça başarılı olan Usman Garuba, NBA’in yolunu tutmak istedi ve kendisini ilk tur 23. sıradan seçen Houston Rockets’a gidiyor. Madrid ekibi 19 yaşındaki İspanyol forvetin yerine geçtiğimiz sezon etkileyici bir performans gösteren bir diğer dört numara Guerschon Yabusele’yle doldurdu. 2016’da Boston Celtics tarafından ilk turdan seçilen Yabusele, 2020-21 sezonunda ASVEL formasıyla 12,4 sayı, 4,2 ribaund ve 1,2 asist ortalamaları yakaladı. 25 yaşındaki Fransız oyuncu, güçlü fiziği ve fiziğine oranla sahip olduğu becerilerle sezonun en önemli oyuncularından olabilir.

Oyun kurucu rotasyonu

Geçen sezonun başında Facundo Campazzo’nun NBA’e gitmesi ve Llull’ün yaş alarak sakatlıklarla boğuşması sebebiyle oyun kurucu pozisyonunda sıkıntı yaşayan Real Madrid, Nicolas Laprovittola’yla yollarını ayırdı. Madrid guard rotasyonunu Nigel Williams-Goss ve Thomas Heurtel’le takviye etti. 20 yaşındaki Carlos Alocen’in rolünün artacağı kadroda Williams-Goss, oldukça kritik bir öneme sahip. Partizan ve Olympiakos’ta gösterdiği performansın ardından Utah Jazz’e giden ABD’li oyuncu, Lokomotiv Kuban’la EuroCup’ta sezonu tamamladı ve Avrupa’nın en üst seviyesinde kendini göstermeye çalışacak.

Fabien Causeur, Alberto Abalde, Rudy Fernandez, Jeffrey Taylor, Anthony Randolph, Trey Tompkins, Walter Tavares çekirdeğini koruyan Real Madrid’de, Adam Hanga kanat rotasyonuna katıldı. NBA’e gittikten sonra geçen sezon EuroLeague’e dönen Vincent Poirier’den, bu sezon beklentiler daha yüksek.

Real Madrid’in EuroLeague’deki en iyi hücum setlerinden kesitler:

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.

İlgili içerikler