Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Dünya Yol Bisikleti Şampiyonası 2021: Filippo Ganna, bireysel zamana karşı etabını kazanarak unvanını korudu

Dünya Yol Bisikleti Şampiyonası’nda, geçen yılın şampiyonu İtalyan Filippo Ganna, Belçikalı Wout Van Aert’ın harika performansını geçerek “bireysel zamana karşı” şampiyonluğu unvanını korudu. 25 yaşındaki bisikletçi, son Avrupa Şampiyonası’ndaki kötü derecesinin izlerini de silmeyi başardı.

Kuzey Denizi kıyısındaki eski Flandra Kontluğu ve etrafındaki topraklardan oluşan tarihi Flanders’te düzenlenen Dünya Yol Bisikleti Şampiyonası bireysel zamana karşı etabı pazar günü (19 Eylül) koşuldu.

Günümüzdeki Hollanda’nın Zelanda eyaletinin güney kesimi, Belçika’nın batısında Batı Flandre ve Doğu Flandre eyaletleri ile Fransa’nın Nord ve Pas-de-Calais departmanlarının içini kapsayan bölgede yapılan yarışta, ev sahibi sporculardan Wout van Aert ile son şampiyon Filippo Ganna’nın düellosu yaşandı.

Bireysel zamana karşı etap profili

Düelloyu, son sporcu olarak çıkan Filippo Ganna kazandı. Sadece 5,37 saniye farkla biten yarış, Tony Martin’in 2012’de Taylor Phinney’i geçmesinden bu yana en küçük fark olarak tarihe geçti. 25 yaşındaki Ganna, bu sonuçla birlikte geçen yıl kazandığı Dünya Yol Bisikleti “bireysel zamana karşı” şampiyonluğu unvanını korudu.

Dünya Yol Bisiklet Şampiyonası, bireysel zamana karşı etabı ilk 20:

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.