Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Üsküdar Belediyesi, 1. derece doğal SİT alanı olan Validebağ Korusu’na polis eşliğinde girip moloz döktü – Fırat Fıstık son durumu anlattı

İstanbul’un Üsküdar ilçesine bağlı 1. derece doğal SİT alanı olan Validebağ Korusu’nda Üsküdar Belediyesi bir süredir peyzaj çalışması yapmak istiyor. Korunun doğal bitki örtüsünü, canlı çeşitliliğini bozacağından endişe eden mahalle sakinleri, bu çalışmaların, korunun SİT alanı statüsüne zarar vereceğini, Üsküdar Belediyesi’nin de alanı imara açmak istediğini düşünüyor. Bu sabah saatlerinde belediye çalışanları polis eşliğinde Validebağ Korusu’na girdi. Korudaki yürüyüş yoluna moloz ve toprak döküldü. Validebağ sakinleri ve polis, karşı karşıya geldi. Son durumu muhabirimiz Fırat Fıstık, Medyascope yayınında Gökçe Çiçek Kösedağı‘na anlattı. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.