Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kemal Kılıçdaroğlu ve Tunç Soyer İzmir’de depremzedelerle buluştu: Depremzedeler sadece iktidara eleştiri değil icraat istiyor

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bir günlük İzmir ziyaretinde bulundu. Kılıçdaroğlu gün içinde Alsancak’taki tarihi Havagazı Fabrikası’ndaki “Apaydınlık Bir Gelecek Çalıştayı“na, Bayındır’daki “Baysan Süt İşleme Fabrikası Temel Atma Töreni”ne ve Gaziemir’deki “Oyun Girişimciliği-Yazılım Merkezi Açılışı“na katıldı. CHP lideri Kılıçdaroğlu, 30 Ekim 2020’de meydana gelen İzmir depreminin ardından mağduriyet yaşayan depremzedeler ile de görüştü.

Bayraklı ilçesinin Manavkuyu Mahallesi’nde düzenlenen etkinlikte İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve Kemal Kılıçdaroğlu açıklamalarda bulundu. Etkinlikten önce ve sonra konuştuğumuz depremzedeler, CHP’li belediyelerden ve CHP yönetiminden beklentilerini dile getirdi.

Ev kira fiyatlarının yüksek olmasından şikayet eden ve emsal artışı talep eden depremzedeler, 11 aydır isteklerinin karşılanmasını beklediklerini söyledi.

Ayrıca Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan talepte bulunan “proje alanı mağdurları” etkinliğe alınırken, belediyelerden “emsal artışı” talep eden depremzedeler alana alınmadı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.