Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

EuroLeague geri sayımı (4) – Olimpia Milano, Ettore Messina önderliğinde yıllar sonra yapılan yatırımın karşılığı olan şampiyonluğa aday

2020-2021 normal sezonu bitirdiği sıra: 4.

Medyascope’a göre sıralama tahmini: 5.

AX Armani Exchange Milano’da gelenler ve gidenler

Koç: Ettore Messina

Yeni transferler: Jerian Grant (PG-SG, Promitheas Patras), Troy Daniels (SG-PG, Denver Nuggets), Devon Hall (PG-SG, Brose Bamberg), Konstantinos Mitoglu (SF-PF, Panathinaikos), Nicolo Melli (PF-C, New Orleans Pelicans), Giampaolo Ricci (SF, Virtus Bologna), Davide Alviti (SF, Trieste) 

Sözleşme uzatanlar: –

Takımdan ayrılanlar: Kevin Punter (SG, Partizan), Michael Roll (SG, serbest), Vladimir Micov (SF, Buducnost VOLI), Zach LeDay (PF, Partizan), Jeff Brooks (PF, Reyer Venezia), Jeremy Evans (C, Panathinaikos)

Messina, harika bir yemek yapmak için aradığı malzemelere sahip

Dört EuroLeague şampiyonluğu bulunan ancak son kupasını 2008’de kaldırmış olan Ettore Messina, Olimpia Milano’nun başında üçüncü sezonuna başlıyor. Beş sezon San Antonio Spurs’te Gregg Popovich’in asistanlarından biri olan İtalyan koç, beşinci EuroLeague şampiyonluğu için güçlü bir kadroya sahip.

Anadolu Efes’e rakip kısa rotasyonu

Anadolu Efes, son üç yılda gösterdiği performans ve 2020-2021 sezonunda kazandığı şampiyonlukla Avrupa basketbolunda kaliteli kısa rotasyonuna sahip olmanın değerinin altını çizdi. Bu gelişmenin, takımların kadro mühendisliğindeki etkilerini gözlemlediğimiz günlerde bu durumun en somut örneklerinden biri, Olimpia Milano’da yaşandı.

Oyun kurucu rotasyonunda Sergio Rodriguez ve Malcolm Delaney gibi iki üst düzey yeteneğe sahip olan Milano, Kevin Punter’ı kaybettiği kısa rotasyonuna Jerian Grant, Troy Daniels ve Devon Hall takviyelerini yaptı.

NBA patentli guardlardan Troy Daniels, Houston Rockets, Minnesota Timberwolves, Charlotte Hornets, Memphis Grizzlies, Phoenix Suns, Los Angeles Lakers ve Denver Nuggets forması giydiği NBA kariyerinin ardından ilk kez Avrupa’da boy gösterecek. NBA’de kalıcı bir iz bırakamamasına rağmen 30 yaşındaki ABD’li oyuncu, NBA’de dahi dikkat çeken dış şut yeteneğiyle Avrupa için yüksek bir potansiyel.

Benzer bir kariyer hikayesine sahip Jerian Grant ise Avrupa’ya yabancı olmasa da EuroLeague’deki çaylak sezonunu geçirecek. Punter’ın yokluğunda doğabilecek skorer eksikliğini doldurabilecek Grant, Yunanistan’da Promitheas Patras formasıyla çıktığı 27 maçta maç başına 14,8 sayı, 4,2 ribaund, 6,7 asist istatistikleri yakaladı. İlaveten EuroLeague’de çaylak sezonunu geçirecek bir diğer oyun kurucu Devon Hall, Brose Bamberg’de dikkat çekici bir sezon geçirdi. 

Nicolo Melli

Nicolo Melli, önümüzdeki sezon EuroLeague’de forma giyecek en iyi oyunculardan biri. Fenerbahçe günlerinden iyi tanıdığımız Melli, Brose Bamberg günlerinden beri çok yönlülüğüyle EuroLeague’de fark yaratan bir isim.

Oyun zekâsı, üçlük tehdidi, pas yeteneği, savunmadaki pozisyon bilgisine iki sezon NBA tecrübesi ekleyen İtalyan oyuncu, ayrıldığı güne göre bambaşka bir oyuncu olarak Olimpia Milano kadrosuna katıldı. 2010-2015 yılları arasında Milano forması giyen 30 yaşındaki uzun, önümüzdeki sezon Ettore Messina’nın elindeki en önemli koz olacak.

Olimpia Milano’da yıllar sonra gerçekçi hedef şampiyonluk

Üç ve dört numara rotasyonuna geride bıraktığımız yazın gözde oyuncularından Dinos Mitoglu’yu ekleyen Olimpia Milano’da, 24 yaşındaki İtalyan Davide Alviti sürpriz yapabilecek bir isim. 2017-18 sezonundan beri adım adım yükselerek Panathinaios’un en değerli oyuncularından biri haline gelen 25 yaşındaki Mitoglu, geçen sezon Atina temsilcisinde 9,3 sayı ve 5,4 ribaund ortalamaları yakalamıştı.

Olimpia Milano, Ettore Messina’nın yönetiminde ve Nicolo Melli önderliğinde, zengin kısa rotasyonu ve geniş kadrosuyla uzun yıllardır ilk kez yapılan yatırımın karşılığı olarak gerçekçi bir şampiyonluk adayı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.

İlgili içerikler