Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Landrut’un “sır” gibi Diyarbakır ziyareti

Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi’nin, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) kararlarının uygulanması ve eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın serbest bırakılması için Türkiye’ye verdiği süre dün (30 Eylül) sona ererken AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer Landrut, beraberindeki heyetle Diyarbakır’da HDP ve AKP il başkanlıklarını ziyaret etti. Basına kapalı ziyaretlerde, heyetin görüşmelerinin içeriğinin paylaşılmamasının istendiği öğrenildi.


Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nicolaus Meyer Landrut başkanlığındaki heyet Diyarbakır’da önce Vali Vekili Murat Yıldız’ı ziyaret etti. Sadece heyetin karşılanmasının basına açık olduğu ziyarete, Dışişleri Bakanlığı Diyarbakır Temsilcisi İbrahim Mete Yağlı da katıldı. Görüşme ile ilgili valilikten yapılan açıklamada, Diyarbakır’ın kültür, turizm ve ekonomisindeki gelişmelerin ele alındığı belirtildi.

Landrut başkanlığındaki heyet daha sonra HDP Diyarbakır il Başkanlığı’nı ziyaret etti. HDP İl eş başkanları Zeyyat Ceylan ve Gülşen Özer’in yer aldığı basına kapalı ziyaretle ilgili sadece fotoğraflar HDP İl Başkanlığı’nın sosyal medya hesaplarında paylaşıldı. Heyet, daha sonra AKP Dirabakır İl Başkanlığı’nı ziyaret etti. AB heyetinin basına kapalı gerçekleşen görüşmede, sadece fotoğrafların yayımlanmasını, görüşme içeriğinin kamuoyuyla paylaşılmamasını talep ettiği öğrenildi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.