Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

James Bond serisinin son filmi Türkiye’de gösterimde: Daniel Craig, ünlü casusu son kez canlandırdı

Uzun zamandır beklenen yeni James Bond filmi “Ölmek İçin Zaman Yok” bugün Türkiye’de gösterime girdi. İlk kez, 1962’de çekilen Dr. No ile tanıdığımız James Bond karakteri, “Ölmek İçin Zaman Yok” filmiyle birlikte 25. kez beyazperdeye geliyor. Karakteri beşinci kez canlandıran Daniel Craig’i bu filmde son kez Bond olarak izleyeceğiz.

2018’de filmin yönetmeni Danny Boyle’un projeyi bırakması ve koronavirüs salgınının neden olduğu gecikmenin ardından vizyona giren filmin yönetmen koltuğuna ABD’li yönetmen, senarist ve yapımcı Cary Joji Fukunaga oturmuştu.

Eleştirmenlerden tam not alan film, görevden ayrılan James Bond’un, CIA’den eski arkadaşı Felix Leiter’in ortaya çıkarak kendisinden yardım istemesi ile başlıyor. 007’nin üstün teknolojilere sahip gizemli kötü bir adamın, Rami Malek’in canlandırdığı Lyutsifer Safin’in izini sürmesiyle macera kaldığı yerden devam ediyor

Aksiyon, serüven, gerilim ve romantizmin dorukta yaşandığı film izleyicileri karakterlerin içsel dünyalarına yolculuğa çıkarmayı da ihmal etmiyor. Eleştirmenlerden tam puan alan filmin yarattığı tek hayal kırıklığı ise 163 dakikalık uzun süresi.

Türkiye’de 1 Ekim’de vizyona giren, “Ölmek İçin Zaman Yok” filminde Daniel Craig son kez James Bond’u canlandırıyor. İlk kez 1962’de çekilen Dr. No filmiyle tanıdığımız, 60 yıllık tarihe sahip James Bond karakterinin en yeni filmi “Ölmek için Zaman Yok” uzun süre adından bahsettireceği benziyor.

Derleyen: Ayşen Yaman

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.