Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

FIBA Basketbol Şampiyonlar Ligi’nde ilk hafta: TOFAŞ, Galatasaray NEF ve Pınar Karşıyaka sezona galibiyetle başlarken Darüşşafaka ve Beşiktaş Icrypex parkeden mağlubiyetle ayrıldı

Avrupa basketbolunun yükselen değeri FIBA Basketbol Şampiyonlar Ligi’nin (BCL) altıncı sezonu olan 2021-2022 sezonu, dörder takımdan oluşan sekiz gruptaki mücadelelerle pazartesi günü (4 Ekim) başladı. İlk haftanın 16 karşılaşma ile sona erdiği BCL’de beş Türk temsilcisi mücadele ediyor ve bu sayı ile organizasyonda en çok temsilci bulunduran ülke Türkiye.

Pınar Karşıyaka, bir kez daha Bonzie Colson ile güldü

BCL’de geçen sezonu ikinci sırada tamamlayan Pınar Karşıyaka, B Grubu’ndaki ilk maçında Hapoel Bank Yahav Jerusalem deplasmanından 84-86 galip ayrıldı. 2020-21 BCL sezonunun MVP’si olan Bonzie Colson, Türkiye Basketbol Süper Ligi’nde (TBSL) geçen hafta Bahçeşehir Koleji karşısında 41 sayı bulduğu maçın ardından bu maçta da 22 sayı, 13 ribaund, 3 asist, 2 blok ile parladı. İsrail’de maçı kazandıran üçlüğü atmakla kalmayan Colson, Karşıyaka’nın beş sayı geride girdiği son bölümde sekiz sayı üretti.

NBA tarihinin en hatalı draft seçimlerinden biri olarak değerlendirilen 2013 yılının bir numarası, Fenerbahçe’de de forma giymiş olan Anthony Bennett, Hapoel Jerusalem formasıyla sezonu 22 sayı, 8 ribaund ile açtı.

Bonzie Colson’ın maçı kazandıran üçlüğü:

BCL’nin unutulmayacak maçları arasına adını yazdıran Hapoel Bank Yahav Jerusalem – Pınar Karşıyaka karşılaşmasından görüntüler:

https://twitter.com/BasketballCL/status/1445487353238224900

92 sayı bulan Tofaş, etkileyici bir galibiyet aldı

F Grubu’nda yer alan Tofaş, evinde Belçika temsilcisi Filou Oostende’yi 92-83 mağlup etti. 32 basketi %52 saha içi yüzdesiyle, 25 asist üzerinden bulan Tofaş, tribündeki ve maçı televizyondan takip eden seyircilere güzel bir basketbol izletti. Bursa temsilcisinde Tomislav Zubcic, 19 sayı, 9 ribaund, 4 asist ile öne çıkan isim oldu.

Galatasaray’da Melo Trimble şov yaptı

2021 yazında yaptığı hamlelerle geçen sezona kıyasla çok daha iyi bir takıma sahip olan Galatasaray NEF, Çekya temsilcisi ERA Nymburk’u 101-85 mağlup ederek E Grubu’na etkileyici bir galibiyetle başladı. Böylece Galatasaray, Sinan Erdem Spor Salonu’nda TBSL’deki iki uzatmaya giden Darüşşafaka karşılaşmasının ardından üst üste ikinci kez üç haneli skorlara çıktı.

Ekrem Memnun yönetimindeki Galatasaray NEF’te Melo Trimble ve DeVaughn Akoon-Purcell ikisi toplamda 56 sayı üretti. %80 isabet yüzdesiyle sekiz üçlük atan Melo Trimble, beş üçlük isabetini son çeyrekte kaydetti.

Melo Trimble’ın art arda bulduğu sayılar:

Beşiktaş Icrypex, son şampiyona mağlup oldu

2021-2022 sezonunun açılış karşılaşmasında son şampiyon Hereda San Pablo Burgos’a konuk olan BCL’nin yeni ekibi Beşiktaş Icrypex, sahadan 82-74 mağlup ayrıldı. Beş sezondur oynanan BCL’de iki turnuvadır üst üste kupayı kaldıran İspanya temsilcisi, Beşiktaş’ın iyi bir basketbol oynadığı karşılaşmayı tecrübesiyle kazandı.

Burgos’ta takımın kaptanı, 2020-2021 BCL Finaller MVP’si Vitor Benite, maç sonunda oyuna ağırlığını koydu ve maçı beşi üçlük 27 sayı, 4 asist ile tamamladı. Beşiktaş Icrypex’te büyük beklentilerle kadroya katılan yeni transfer edilen Rondae Hollis-Jefferson, ikinci maçında ortaya koyduğu 15 sayı, 7 ribaund, 3 asist, 3 top çalma, 2 blokluk performansla gelecek adına umut verdi.

Darüşşafaka, U-BT Cluj Napoca deplasmanından mağlup ayrıldı

G Grubu’ndaki ilk maçında U-BT Cluj Napoca’ya konuk olan Darüşşafaka, sahadan 66-60 mağlup ayrıldı. Maçta toplam 20 top kaybı yapan Darüşşafaka, hücumda ritim bulmakta zorlandı ve 60 sayıda kaldı.

Takımda çift hanelere çıkan tek isim 14 sayı ile Nathan Boothe olurken Romanya temsilcisinde Elijah Stewart ve Patrick Richard toplamda 35 sayı buldu.

FIBA Basketbol Şampiyonlar Ligi’nde ikinci hafta, 11, 12 ve 13 Ekim tarihlerinde oynanacak karşılaşmalarla devam edecek.

Yazan: Sedat Efekan Özener

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.