Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Park etmenin yasak olmasına rağmen Süleymaniye Külliyesi otoparka döndü

İstanbul-Fatih’te bulunan ve turistlerin uğrak mekanı olan Süleymaniye Külliyesi, Ordu Caddesi’nin trafiğe kapanmasından sonra araçların park etmesi yasak olmasına rağmen otopark alanı haline geldi. Süleymaniye Külliyesi’nin ön tarafındaki caddede yer alan söz konusu alan Fatih Belediyesi’ne bağlı. 

Süleymaniye Külliyesi’nin önündeki trafiğe kapalı alan son dönemlerde park yeri olarak kullanılıyor. Medyascope olarak park sorununu Süleymaniye esnafına sorduk. Kameraya konuşmak istemeyen esnaf, külliye çevresinin park yeri haline gelmesinin nedenini Ordu Caddesi’nin trafiğe kapanması olarak gösterdi. 

“Zabıta ekipleri sadece pazar günü sıkı denetim yapıyor, onun dışında görmezden geliyor”

Süleymaniye Külliyesi önünde hediyelik eşya satan bir esnaf, “Ordu Caddesi trafiğe kapandı, son birkaç haftadır buraya park ediliyor. Zabıta ekipleri sadece pazar günü sıkı denetim yapıyor, onun dışında görmezden geliyor” dedi. Aynı esnaf, sorunun otopark yaparak çözülebileceğini söyledi. Esnaf, “Park sorununu çözmek için bence zaman lazım, buraya park etmek yasak ancak esnafın yapacak bir şeyi yok, vatandaş namaz kılmaya geliyor, arabasını otoparka bıraksa 20 lira ödüyor” diye konuştu. Vatandaşların bu duruma alışacağını belirten esnaf, “Alışacağız, Taksim gibi yerler nasıl trafiğe kapandığı zaman alıştıysak, Ordu Caddesi için de alışacağız” dedi. 

“Park yasak olmasına rağmen park ediyorlar ama yapacak bir şey yok”

Süleymaniye’de lokanta işleten başka bir esnaf, park sorununun her zaman yaşandığını, son zamanlarda Süleymaniye Külliyesi’nde yaşanan park sorununun da Ordu Caddesi’nin trafiğe kapanmasından kaynaklandığını belirtti: “Ordu Caddesi trafiğe kapandıktan sonra otoparklarda çok yoğunluk oldu, insanlar park yasak olmasına rağmen park ediyorlar ama yapacak bir şey yok.”

*Medyascope olarak, Fatih Belediyesi’nden görüş istedik. Fatih Belediyesi bizi, Fatih Zabıta Müdürlüğü’ne yönlendirdi ancak müdürük dört kez aramamıza rağmen telefonlarımıza cevap vermedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.