Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Yeniden yayına başlayan Flash TV’de patronluk krizi – Mehmet Emin Göktuğ: “Ömer Ziya Göktuğ, Flash TV’nin tek başına sahibi değil, yarısı benim”

Yeniden yayın hayatına başlayan Flash TV’de patronluk krizi yaşanıyor. Ömer Ziya Göktuğ’un kardeşi Mehmet Emin Göktuğ, yazılı bir açıklama ile kanalın yarısının kendisine ait olduğunu belirtip, mahkemede hakkını arayacağını duyurdu.

Eğlence ve reality şov programlarıyla bilinen televizyon kanalı Flash TV, iki buçuk yıllık aranın ardından bugün (11 Ekim 2021) yeniden yayına başladı. “Özgür, komik, korkak” sloganıyla ve kamuoyunda “muhalif” bilinen çok sayıda kişiyi transfer ederek dönüş yapan kanalın patronu iş insanı Ömer Ziya Göktuğ‘un kardeşi Mehmet Emin Göktuğ, yayıncı şirketin yüzde 50 hissesinin kendisinin olduğunu, hakkını mahkemede arayacağını belirtti.

“Ömer Ziya Göktuğ Flash TV’nin tek başına sahibi değil”

Mehmet Emin Göktuğ, yazılı açıklamasında şunları kaydetti:

“Mehmet Emin Göktuğ ve Ömer Ziya Göktuğ, Flash TV’nin yarı yarıya oranda hissedarı, yönetim kurulu üyeleri ve sahipleridir. Ömer Ziya Göktuğ, Flash TV’nin tek başına sahibi değildir. Flash TV yönetim kurulu herhangi bir ortaklık görüşmesi, sermayedarlık teklifi vb. temaslardan haberdar edilmemiştir. Kanalın yüzde 50 ortağı olan Mehmet Emin Göktuğ, Flash TV’nin 28 yıllık bünyesinde benimsediği özkaynakları ile sağlanmış bağımsızlık ilkesinden vazgeçmiş değildir.  Mehmet Emin Göktuğ, Flash TV’nin yönetim kurulundan habersiz elde edilmiş olası bir fon aracılığıyla yeniden yayına döndürülmesi planının bir parçası olmayacaktır.”

Göktuğ açıklamasında, “Muvazaa ve gizli ajanda temelli bu yayına döndürme neticesinde şirketin diğer ortağı şahsım, şirketin ticari ilişkide olduğu 3. kişiler başta olmak üzere kamu ve özel kurum ve kuruluşlarının zarar görmesi söz konusudur” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.