Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kabine toplantısının ardından konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Fırsatçıları yakından takip ediyoruz”

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugünkü (11 Ekim) kabine toplantısının ardından açıklamalarda bulundu. Kabine toplantısında sağlık eğitim, güvenlik ve turizm konularının ele alındığı belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, aşılamada hedeflenen sayıya ulaşılması gerektiğini vurgulayarak, “Biz kendi meselemizi çözsek bile dünya virüsten temizlenmeden ‘iş bitti’ diyemeyiz” dedi. Fahiş fiyat artışlarıyla ilgili “Milletimizin mağduriyetine yol açan fırsatçıları yakından takip ediyoruz” diyen Erdoğan, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın ismini Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı olarak değiştirdiklerini açıkladı.

Erdoğan’dan Suriye mesajı: “Gereken adımları atacağız”

Suriye’de yaşananlara ilişkin değerlendirmelerde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye’den ülkemize yönelik saldırıların kaynağı mahiyetindeki kimi yerler konusunda artık tahammülümüz kalmamıştır. Polislerimize yönelik son saldırı artık bardağı taşırmıştır. En kısa sürede bu sorunların çözümü için gereken adımları atacağız” dedi.

“Salgın tedbirlerine bir süre daha uymamız gerekiyor”

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Mesleki eğitim AR-GE merkezlerinde geliştirilen koronavirüs antijen test kitinde üretim aşamasına gelindiği belirten Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Salgın tedbirlerine riayet etmeyi bir müddet daha sürdürmemiz gerekiyor. Özellikle aşılamada hedeflediğimiz sayıya ulaşmalıyız. Biz kendi meselemizi çözsek bile dünya virüsten temizlenmeden ‘iş bitti ‘diyemeyiz. Sağlık sistemini ayakta tutma yanında tüm boyutlarıyla ekonomide, eğitimde geldiğimiz seviyeyi korumak ve daha ileriye taşımak için buna mecburuz.”

“Fahiş fiyatlar konusunda her türlü tedbiri alıyoruz”

Erdoğan’ın gündeminde ekonomi ve fahiş fiyat artışları da vardı: “Fahiş artışları içeriye sınırlı bir şekilde yansıtarak vatandaşlarımızın yanında olduğumuzu gösteriyoruz. Buna rağmen üreticilerimizi korumak için her türlü tedbiri alıyoruz. Artık daha çok üreten, ihraç eden özel sektörümüzün aynı şekilde kendi çalışanlarını koruyacak bir anlayışı gözeteceğini inanıyorum. Milletimizin mağduriyetine yol açan fırsatçıları da yakından takip ediyoruz. Ekonomide büyümeden ihracata aldığımız her yeni güzel haber geleceğimize daha umutla bakmayı sağlıyor.  Birileri Türkiye’ye siyasi konularda yapamadıkları diz çökme işini ekonomi üzerinden yapmaya çalışıyor olsa da biz gücümüzün farkındayız.”

Erdoğan, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde 750 engelli öğretmen ataması yapılacağını da açıkladı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın ismi Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı olarak değiştirildi

İklim değişikliği ve göç konusunda yeni yapısal düzenlemelerin yapılacağını belirten Erdoğan, “Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızın ismini Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı olarak değiştiriyoruz ve bünyesinde İklim Değişikliği ve Koordinasyon birimi kuruyoruz. Bir diğer kurumsal reformu da göç konusunda yapıyoruz. İçişleri Bakanlığımıza bağlı Göç İdaresi’ni Göç İdaresi Başkanlığı’na yükseltiyoruz” diye konuştu.

Erdoğan’dan göçmen açıklaması : “Bu yükü tek başımıza üstlenmemiz mümkün değil”

Türkiye’de bir milyon 300 bin göçmen olduğunu belirten Erdoğan, şunları söyledi:

“Sınırlarımız içinde yakaladığımız göçmen sayısı da bir milyon 300 bini geçti. Bu göçmenlerin neredeyse tamamının hedefi Türkiye’de kalmak değil, Avrupa’ya hatta başka yerlere geçmek olduğunun altını da çizmek gerekir. Bu yükü tek başımıza üstlenmemiz mümkün değildir. Meselenin her ne kadar verilen sözler yerine getirilmemiş olmasa da tamamen maddi yöntemle çözülemeyecek bir durumda olduğunu herkes kabul etmelidir. Biz sınırlarımız içindeki göçmen meselesini bir kısmını güvenli olarak geri dönmesini sağlamak, bir kısmını da programlarla ülkemize entegre olmasını sağlayabiliriz.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.