Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İBB Meclisi’nde TÜGVA gerilimi: Meclis üyeleri ne diyor? – “Artık vakıflara, derneklere, tarikatlara, cemaatlere hizmet dönemi bitti, eğer bir tahliye kararı alınırsa bu gençler orayı zaten boşaltacak”

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi’nin dünkü (13 Ekim) olağan toplantısında, Türkiye Gençlik Vakfı’nın (TÜGVA) Büyükada İskelesi’nde bulunan Adalar İlçe Temsilciliği’ni mahkeme kararına rağmen boşaltmaması tartışıldı. Bugün (14 Ekim) devam eden İBB Meclisi toplantısında, Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Meclis üyeleri, TÜGVA-İBB arasındaki tartışmayı Medyascope’a değerlendirdi. 

“Derneklere, tarikatlara, cemaatlere hizmet dönemi bitti”

İBB CHP Grup Sözcüsü Tarık Balyalı, bugünkü İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi toplantısı öncesi Medyascope muhabiri Ali Macit’e konuştu. Balyalı, “Biz gençlerin eğitim almasına saygılıyız, onlar için daha uygun yerler bulunabilir” dedi ve TÜGVA Başkanı Enes Eminoğlu’nun 2015’te İBB’de işe başladığını ve 31 Mart 2019 seçimlerinin ardından 11 Nisan 2019’da işten ayrıldığını belirterek, “TÜGVA Başkanı eskiden İBB çalışanıymış ama artık vakıflara, derneklere, tarikatlara, cemaatlere hizmet dönemi bitti” diye konuştu. 

CHP’li İBB Meclis Üyesi ve aynı zaman hukukçu olan Ülkü Sakalar, TÜGVA’nın Büyükada İskelesi’nden tahliyesine ilişkin hukuki sürecin nasıl işleyeceğini Medyascope’a anlatırken “Kaymakamlığın değiştirdiği tahliye kararına İBB, büyük ihtimalle itiraz edecek ve tahliye sürecinden vazgeçmeyecek” dedi.  

“Eğer bir tahliye kararı alınırsa bu gençler orayı zaten boşaltacak”

AKP’li İBB Meclis Üyesi Av. Ömer Faruk Akbulut ise TÜGVA’nın Büyükada İskelesi’nden tahliyesine ilişkin Medyascope’a konuştu. Akbulut, tahliye kararının hukuki olmadığını belirterek, kaymakamlığın kararını gerekçe gösterdi. Akbulut, “Eğer bir tahliye kararı alınırsa bu gençler orayı zaten boşaltacak” dedi. Akbulut, yaşananlarının çok çirkin olduğunu belirtirken, İBB’nin Büyükada İskelesi’ni “işgal” ettiğini iddia etti.  

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.