Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İBB TÜGVA’ya karşı – Büyükada sakinleri: “Burası eninde sonunda Adalılar’ın olacak”

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Büyükada’daki Şehir Hatları Vapur İskelesi’nde bulunan Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Adalar İlçe Temsilciliği’nin “üçüncü şahıslara verilerek yapılan organizasyonları” gerekçe göstererek tahliyesini istedi. Büyükada’da dün (6 Ekim) polisler ve zabıtalar, binanın tahliyesi sırasında karşı karşıya geldi. Büyükadalılar, yaşanan olayları Medyascope’a değerlendirdi. Yaşananlar için üzgün olduklarını belirten Adalılar, yargı kararlarına uyulmasını istedi.

“Bu yaz düğün yapıldı”

İBB Sözcüsü Murat Ongun, TÜGVA’nın temsilciliği “üçüncü şahıslara verdiği” iddiasıyla, temsilcilikte düzenlenen organizasyonların görüntülerini paylaştı. Büyükada İskelesi’nde düğün yapılan görüntülere ilişkin Büyükada sakinleri, önceden kendi düğünlerini de orada yaptıklarını ancak TÜGVA Şehir Hatları Vapur İskelesi’nin üst katını kiraladıktan sonra sadece TÜGVA üyelerinin düğünlerinin yapıldığını söyledi. Büyükada’da seyyar olarak simit satan bir vatandaş, TÜGVA’nın kiraladığı yerde en son yaz aylarında düğün yapıldığını belirtti.

“İçişleri Bakanlığı polisi ile Büyükşehir zabıtası karşı karşıya”

Büyükada’daki Şehir Hatları Vapur İskelesi’nin karşısında oturan bir vatandaş, yaşanan olaylara ilişkin, “İçişleri Bakanlığı’na bağlı polis ile İBB zabıtası karşı karşıya. Bu ne rezillik? Mahkeme kararı varsa uysunlar” dedi.

Bir dondurmacı, TÜGVA’nın Büyükada’da olmasından rahatsız olduğunu söyledi. “Ada halkının kavga gürültüden hoşlanmadığını” belirten esnaf, iki gündür turist gelmediğinden dolayı iş yapamadığını söyledi.

Öte yandan polis, TÜGVA binasının önünde beklerken, İBB’ye bağlı zabıta ekipleri de polis ekiplerinin karşısında beklemeye devam etti. 

https://twitter.com/Medyascopetv/status/1446016104434909188

“Gençler değil, biz, yaşlılar gidiyorduk”

Büyükada’da yaşayan emekli bir İngilizce öğretmeni, “TÜGVA’ya gençlerden çok yaşlıların gittiğini” söyledi. Yaşananları “ürkütücü” olarak niteleyen vatandaş, “Biz TÜGVA’ya resim yapmaya giderdik, gençler değil özellikle biz emekli kadınlar olarak giderdik” diye konuştu.   

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.