Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Ankara’da Maden Tetkik Arama Genel Müdürlüğü yerleşkesinde doğalgaz patlaması sonrası çıkan yangın kontrol altına alındı

Ankara’da Maden Tetkik Arama (MTA) Genel Müdürlüğü yerleşkesinde bu sabah (20 Ekim) doğalgaz iletim hattında gaz sıkışması sonucu patlama meydana geldi. Patlamada can kaybı ve yaralanan olmazken, çıkan yangın da kontrol altına alındı.

Eskişehir yolundaki MTA Genel Müdürlüğü yerleşkesinde bu sabah (20 Ekim) saat 09.55’te doğalgaz iletim hattında patlama meydana geldi. Patlama sonrası başlayan yangın nedeniyle kolluk kuvvetleri bölgede geniş güvenlik önlemi aldı. Eskişehir Yolu güzergâhı trafiğe kapatılırken, patlamanın etkisiyle çevreye demir parçaların saçıldığı görüldü. Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) itfaiye ekipleri yangına müdahale ederken, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ekipleri de tedbir amaçlı bölgeye gitti.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da olay yerine giderek incelemelerde bulundu.

MTA Genel Müdürlüğü’nün Twitter hesabından “Kurumumuz ısı santralinde meydana gelen patlama sonucunda herhangi bir yaralanma ve can kaybı bulunmamaktadır. Olaya müdahale edilmekte olup kontrol altına alınmıştır” açıklaması yapıldı.

Ankara Valiliği: “Can kaybı ya da yaralı yok”

Ankara Valiliği’nin açıklamasında da “MTA Genel Müdürlüğü yerleşkesindeki doğalgaz iletim hattında oluşan gaz sıkışması nedeniyle meydana gelen patlama sonucu çıkan yangın kontrol altına alınarak söndürülmüştür. Herhangi bir can kaybı ya da yaralı bulunmamaktadır” denildi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.

İlgili içerikler