Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Yalçın Karatepe ile ParaPolitik (95): Merkez Bankası “Benden size fayda yok” dedi

ParaPolitik programının 95. bölümünde Prof. Dr. Yalçın Karatepe, Merkez Bankası (MB) Para Politikası Kurulu’nun (PPK), politika faizi oranını yüzde 18’den yüzde 16’ya indirmesini değerlendirdi. Karar sonrası, Türk Lirası’nın (TL) döviz kuru karşısındaki değer kaybını hatırlatan Karatepe, faiz indirme kararını kimsenin öngörmediğini belirtti. Verilen kararın ekonomik göstergelere göre alınmadığını savunan Karatepe, “Daha yoksul bir sabaha uyandık” dedi. MB’nin AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “faiz sebep, enflasyon netice” teorisi ile hareket ettiğini belirten Karatepe, başka türlü faiz indirme kararının açıklanamayacağını söyledi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.