Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Resmi verilere göre ekim ayında 6 bin 557 kişi koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti, vaka sayıları beş ayda beş kattan fazla arttı

Resmi verilere göre Türkiye’de koronavirüs nedeniyle 3 Ağustos’tan beri her gün en az 200 insan vefat etti. Özellikle 1 Haziran 2021 tarihinde kontrollü normalleşmeye geçilmesinin ardından vaka ve ölüm sayıları dramatik ölçüde arttı. Ekim ayı boyunca 6 bin 557 insan koronavirüs nedeniyle hayatını kaybederken toplam 878 bin 918 vaka tespit edildi. 

Kontrollü normalleşmeye geçilmesinden beri vaka sayıları giderek artıyor

29 Nisan ile 17 Mayıs günleri arasındaki tam kapanmanın ardından günlük vaka sayıları 10 binin altına düşerken, günlük ölüm sayıları ise haziran başıyla beraber 100’ün altına inmişti. Ancak turizm sezonuna girerken tedbirlerin kaldırılması ve insan hareketliliğinin artmasıyla önce vaka sayıları, sonra da ölüm sayıları dramatik şekilde arttı.

Vaka sayıları beş ayda beş kattan fazla arttı

Haziran ayında her gün ortalama 5 bin 875 vaka tespit edilirken ekim ayı boyunca günlük ortalama 28 bin 352 vaka tespit edildi. Günlük yapılan test sayıları ise ilk kez bu ay 360 binin üzerine çıktı. 

Ekim ayında toplam 6 bin 557 kişi koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti

Ekim ayında toplam 6 bin 557 kişi koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti. 2021 yılının ekim ayı aynı zamanda salgının başından beri en çok ölümün yaşandığı beşinci ay oldu. 2021 yılında ise şu ana kadar 49 bin 947 kişi koronavirüsten vefat etti.

Geçen senenin aynı dönemine göre ölüm sayıları yaklaşık dört buçuk kat arttı

Salgında 2021 yılında, geçen yıla kıyasla çok daha fazla can kaybı yaşandı. Resmi verilere göre geçen yılın aynı dönemiyle kıyaslandığında 2021 yılının Haziran ayının başından bugüne kadar, toplam ölüm sayısı yaklaşık dört buçuk kat arttı. Haziran başından beri resmi sayılara göre toplam 23 bin 84 kişi hayatını kaybederken geçen yılın aynı döneminde bu sayı beş bin 712’ydi. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.