Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

ABD’nin Houston kentindeki müzik festivalinde çıkan izdihamda en az sekiz kişi öldü

Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) Teksas eyaletine bağlı Houston kentinde düzenlenen müzik festivalinde cuma gecesi (5 Kasım) ünlü rapçi Travis Scott’un sahne alacağı sırada izdiham yaşandı. Yetkililer, izdihamda en az sekiz kişinin öldüğünü belirtti.

ABD‘nin Houston kentinde düzenlenen Astroworld Müzik Festivali‘nde rapçi Travis Scott‘un sahne aldığı sırada izdiham yaşandı. Yetkililer olayın, konsere yaklaşık 50 bin kişi gelmesi sonucunda kalabalığın sahne önünde Scott’ı dinlemek için sıkışmaya başlamasından kaynaklandığını söyledi.

Yetkililer, izdihamda en az sekiz kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. Hastaneye kaldırılan 17 kişiden 11’inin kalp krizi geçirdiği belirtildi. Hafif yaralanan 300’den fazla kişinin ise olay yerinde ayakta tedavi edildiği öğrenildi.

Houston Emniyet Müdürü Troy Finner, festivalde yüzlerce polisin görev aldığını ve olaya hemen müdahale ettiklerini söyledi. Finner, olaya ilişkin soruşturma açıldığını belirtti.

Yaşanan facianın ardından festivalin ikinci günü iptal edildi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.