Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun Başdanışmanı Dr. Rüstem Zeydan: “HDP’yi TBMM’nin tam da kalbinde konumlandırıyoruz”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Sağlık Başdanışmanı Dr. Rüstem Zeydan, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in “HDP’yi PKK’nın yanında konumlandırıyoruz” sözleri üzerine, CHP olarak HDP’yi nereye konumlandırdıkları konusunda açıklamalarda bulundu. Zeydan, “HDP’yi Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) tam da kalbinde konumlandırıyoruz. TBMM’nin muhatabı olarak kabul ediyoruz. HDP bugün ülkenin bir realitesi ve bir gerçeğidir. An itibarı ile meşru bir partidir. Muhatap almak gibi bir mecburiyetiniz vardır” dedi.

14 bakan, sekiz hükümet ve üç cumhurbaşkanı ile çalıştı

Ankara’da bürokraside uzun yıllar üst yönetimde çalıştıktan sonra bir dönem Adalet ve Kalkınma Partisi’nde (AKP) siyaset yapan ve daha sonra CHP’ye geçen ve CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun sağlık başdanışmanı olan Dr. Rüstem Zeydan, Medyascope’tan Ferit Aslan’a konuştu. Ankara’da 14 bakan, sekiz hükümet ve üç cumhurbaşkanı ile çalıştığını söyleyen Dr. Zeydan, salgın ile mücadelede ilk başta başarılı çalışmalar yapan Sağlık Bakanlığı’nın daha sonra süreci yönetemediğini söyledi. Uluslararası standartları göz ardı eden bakanlığın salgın yönetimi konusunda gerçek verileri halktan saklayarak salgın yönetimine olan güvensizliği artırdığını belirten Zeydan, ortak aklın gereğinin yapılamadığını vurguladı.

CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun Kürt meselesinin çözümünde HDP’yi muhatap olarak kabul edebilecekleri yönündeki açıklaması ile CHP heyetinin Irak Kürdistan Bölgesi’ne yaptığı ziyareti de değerlendiren Zeydan, şunları söyledi:

“Kurucu değerlere sahip partinin bütün kurucuları sahiplenmesi doğaldır”

“Kürt meselesi Türkiye Cumhuriyeti’nin yıllardır kanayan bir yarasıdır. Her dönem pişirilip pişirilip yöneticilerinin önüne konulur. Demek ki bir sorun vardır ve çözülmesi gerekliliği gün gibi ortadadır. Biz Misak-ı Milli sınırları içinde insanların mutlu ve müreffeh yaşamasını hedefleyen bir kültürden geliyoruz. CHP bu ülkenin kurucu değeridir. Bu ülkenin kurucu değerlerine sahip bir partinin bu ülkenin bütün kurucularını kucaklaması son derece anlaşılabilir bir gayrettir. Son zamanlarda CHP bu hedefini realize ederek, gerçekleştirerek gerek sınırlarımız dışında gerek sınırlarımız içinde bu işin muhatapları ile bir araya gelme gayretini göstermiştir. Ben de bu gayreti takdirle karşılıyorum, tabii ki bütün dönemlerde CHP bunu dile getirdi. Bu sorunun tek çözüm merkezi TBMM’dir, dolayısıyla millet ve siyasi partilerdir. Dolayısıyla merkeze de HDP’yi koyarak, muhatap alarak ve bütün partileri muhatap alarak TBMM’de bu sorunun çözümü için yaptığı gayretleri takdire şayandır.”

“Biz HDP’yi TBMM’nin tam da kalbinde konumlandırıyoruz”

CHP’nin ülkenin önemli sorunları konusunda “Ben bir rant devşirebilir miyim, ben artı pozitif bir şey alabilir miyim” gayretinden çok ötede, milletin ve memleketin mutlu ve müreffeh olması; hak, hukuk, adaleti sağlamak konusunda gayretleri olduğunu belirten Zeydan, şöyle konuştu:

“CHP son zamanlarda gerek yurtiçi gerek yurtdışında bu açılımı gerçekleştirmiş ve muhataplarına söylemiştir. Yani ‘HDP’yi nerede konumlandırırsınız’ sorusu bize de çok soruluyor. Biz HDP’yi TBMM’nin tam da kalbinde konumlandırıyoruz. TBMM’nin muhatabı olarak kabul ediyoruz. HDP bugün ülkenin bir realitesi ve bir gerçeğidir. An itibarı ile meşru bir partidir. Muhatap almak gibi bir mecburiyetiniz vardır. 6 milyon seçmeni vardır. Efendim zaman zaman ‘HDP yöneticilerinin söylediklerini kabul etmiyoruz, seçmenlerine bir şey demiyoruz’ sözlerinin gerçek ile bir ilgisi olamaz. Bu partiye 6 milyon insanımız oy vermiştir, bu partiyi dizayn edecekse kendi seçmeni dışındaki bir yapı dizayn etmemelidir.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.