Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: “18 yaş üzeri tüm vatandaşlarımız yarından itibaren hatırlatma dozu aşılarını olabilirler”

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca bugünkü (10 Kasım) Bilim Kurulu toplantısının ardından yazılı açıklamada bulundu. Aşıların en yüksek koruyuculuğunu üç ile altı ay arasında gösterdiğini ve bu nedenle hatırlatma dozu aşılarının yapılması gerektiğini belirten Bakan Koca, “18 yaş ve üzeri vatandaşlar yarından (11 Kasım) itibaren hatırlatma doz aşılarını olabilecekler” dedi. Koca, 8-16 yaş grubundaki çocukların toplam vakalar içindeki oranının yüzde 10 seviyesine düştüğünü de belirtti.

“Aşıların temel koruyucu etkisi, hastaneye yatışların ve ölümlerin engellenmesindedir”

Son bir ayda vakaların yüzde 15’inin ve vefatların 84,8’inin 60 yaş ve üzeri kişilerden oluştuğunu belirten Koca, “Aşıların temel koruyucu etkisi, hastaneye yatışların ve ölümlerin engellenmesindedir. Büyüklerimizi korumak için gençlerimizin tedbirlere uyması hayati önem taşımaktadır” dedi.  

“18 yaş üzeri tüm vatandaşlarımız yarından itibaren hatırlatma dozu aşılarını olabilirler”

Hatırlatma doz aşlarının 18 yaş ve üzeri herkese tanımlandığını belirten Koca, şunları dile getirdi:

“Daha önce 60 yaş üzeri vatandaşlarımız için hatırlatma dozu aşılarına başlanmıştı. Bugün yapılan değerlendirmede 18 yaş üzeri tüm vatandaşlarımız için hatırlatma dozu aşılamasının başlatılmasına karar verilmiştir. Yarından itibaren mRNA aşısı olmuş ve üzerinden altı ay zaman geçmiş 18 yaş ve üzeri vatandaşlarımız hatırlatma dozunu istedikleri aşı türünden olabileceklerdir.”

“Vatandaşlarımızı hatırlatma dozu için Turkovac gönüllüsü olmaya davet ediyorum”

Yerli aşı Turkovac’ta iki bin gönüllü sayısına ulaşıldığını belirten Koca, aşının seri üretime geçebilmesi için bin gönüllüye daha ihtiyaç olduğunu söyleyerek şu çağrıda bulundu: “Kendi aşımız kendi gücümüzdür. Bu gücü hayata geçirmek için 18-59 yaş arası iki doz aşı olmuş sağlıklı vatandaşlarımızı hatırlatma dozu için Turkovac gönüllüsü olmaya davet ediyorum.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.