Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Beyaz Yürüyüş’e geri sayım: Hekimler sağlık sistemindeki sorunlara ve taleplerine dikkat çekmek amacıyla 23 Kasım’da İstanbul’dan Ankara’ya yürüyecek


İzmir’de hekimler, çalışma şartlarının iyileştirilmesi talebiyle açıklamada bulundu. İzmir Tabip Odası Başkanı Lütfi Çamlı, “Güvenli çalışma ortamı, haftalık çalışma saatlerinin yeniden düzenlenmesini istiyoruz” dedi. Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi Üyesi Doğan Eroğlu ise hekimler olarak 23 Kasım’da İstanbul’dan Ankara’ya yürüyeceklerini dile getirdi.

İzmir Tabip Odası Başkanı Çamlı: “Sağlık emekçileri yoruldu, tükendi”

İzmir-Konak’taki Eşrefpaşa Hastanesi’ndeki açıklamada konuşan İzmir Tabip Odası Başkanı Lütfi Çamlı, hekimlerin çalışma koşullarına dikkat çekti. Çamlı, “Sağlık emekçileri bu çalışma koşullarında hizmet vermekten yoruldular, tükendiler. Pandemi süreci boyunca hekimler ve sağlık çalışanları uygun olmayan çalışma koşullarında uzun süre çalışmak zorunda kaldı. Sağlık Bakanlığı başta olmak üzere, iktidarın bilimsel bilgiye dayanmayan, şeffaflıktan uzak, yerel dinamikleri gözetmeyen, eksik, yanlış ve tutarsız uygulamalarının bedelini biz sağlıkçılar hayatlarımızla ödedik, ödüyoruz. Uzun saatler kesintisiz çalışma, sık nöbet tutma, her beş dakikada bir muayene, yoğun iş yükü, şiddete maruz kalma çalışma alanımız olan sağlık kurumlarının olağanı haline geldi. Pandemi öncesinde de karşı karşıya kaldığımız bu sorunlar salgınla birlikte daha da derinleşti, çalışma koşullarımız daha kötü hale geldi” diye konuştu.

“Güvenli çalışma alanı istiyoruz”

Çamlı, hekimlerin beklentilerini ise şöyle sıraladı:

Tüm sağlıkçılar için güvenli çalışma alanı, hastalarımız için güvenli tanı-tedavi ortamlarının oluşturulmasını, önlemlerin gözden geçirilip yeniden düzenlenmesini istiyoruz. Haftalık çalışma sürelerimizin yeniden düzenlenmesini ve azaltılmasını istiyoruz. Şiddete ve hastalıklara karşı güvenli, sağlıklı çalışma ortamı istiyoruz. OHAL KHK’leriyle hukuksuz olarak ihraç edilen, güvenlik soruşturması gerekçe edilerek ataması yapılmayan tüm hekimlerin/kamu emekçilerinin derhal görevlerine başlatılmasını istiyoruz. Birinci basamak sağlık hizmetlerinin güçlendirilmesini ve sevk zinciri uygulamasına geçilmesini istiyoruz. İşverenler, sağlık çalışanlarına 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanuna göre Covid-19’dan korunma, KKD kullanımı, hastalık yönetimi vb. konularda eğitim vermek ve bu eğitimleri her birim değişiminde yenilemek zorundadır.  Korunmayla ilgili havalandırmadan, iş örgütlenmesine, iş yükünün düzenlenmesine kadar geniş bir yelpazede işçi sağlığı ve güvenliği ile ilgili önlemler de sorumlulukları arasındadır. 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu’nun etkin bir şekilde uygulanmasını istiyoruz.”

TTB Merkez Konsey üyesi Eroğlu: “Emek bizim, söz bizim”

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konsey üyesi Doğan Eroğlu da 23 Kasım’da İstanbul’dan Ankara’ya yapılması planlanan yürüyüşle ilgili şunları söyledi:

24 Kasım’da Kocaeli’nde, 25 Kasım’da Bursa’da, 26 Kasım’da Eskişehir’de ve 27 Kasım Cumartesi günü Ankara’da Türk Tabipleri Birliği önünde olacağız. Saat 12.00’de büyük bir buluşma gerçekleştireceğiz. Yılmaz Güney Sahnesi’nde de büyük bir forum düzenleyeceğiz. Mücadelemizi buradan şekillendirerek, ‘Emek bizim, söz bizim’ diyeceğiz.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.