Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Diyarbakır’da 14 siyasetçi ve sendikacı tutuklandı

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında 8-9 Kasım günlerinde gözaltına alınan, aralarında siyasetçi ve sendikacıların bulunduğu 19 kişiden 14’ü çıkarıldıkları mahkemece “örgüt üyeliği” suçlamasıyla tutuklandı. Tutuklananlar arasında HDP, DBP yöneticileri, Kürdistan Sosyalist Partisi Genel Başkan Yardımcısı Bayram Bozyel, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Diyarbakır Şube Yöneticisi Gülhan Tekin, Eğitim Sen Genel Merkez Denetleme Kurulu Üyesi Arzu Koç ve Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD) Genel Merkez Yöneticisi Erkan Keskin de bulunuyor.

Diyarbakır Cumhuriyet Savcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında 8-9 Kasım günlerinde gözaltına alınan 19 kişi, emniyetteki ifade işlemlerinin tamamlanmasının ardından bugün (15 Kasım) adliyeye getirildi.

Savcılık sorgusu tamamlanan 19 kişi Musa Anter’in ölüm yıldönümü, kayyum atamaları ve kadına yönelik şiddete karşı açıklama ve etkinliklere katıldıkları gerekçesiyle “örgüt üyeliği” ile suçlandı.

14 kişi tutuklandı

Mahkemeye sevk edilen 19 kişiden HDP Diyarbakır İl Yöneticisi Mehmet Asana, HDP Bağlar İlçe Eş Başkanı Nasır Yentar ve İlçe Yöneticisi Mehmet Hüseyin Baran, HDP Bismil İlçe Eş Başkanı Mehmet Şakir Demir, HDP Yerel Yönetimler Kurulu üyesi Ömer Filitoğlu, DBP Diyarbakır İl Yöneticileri Yasemin Akengin, Mehmet Ali Alkan, Mehmet Süslü ve Abdullah Dengiz, Kürdistan Sosyalist Partisi (PSK) Genel Başkan Yardımcısı Bayram Bozyel, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD) Genel Merkez Yöneticisi Erkan Keskin, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Diyarbakır Şube Yöneticisi Gülhan Tekin, Eğitim Sen Genel Merkez Denetleme Kurulu Üyesi Arzu Koç ve Barış Anneleri Meclisi üyesi Nezife Yiğit tutuklandı.

Beş kişi serbest bırakıldı

Makine Mühendisleri Odası (MMO) Diyarbakır Şube Yönetim Kurulu üyesi Arin Zümrüt, Tüm-Bel Sen Diyarbakır Şube Eş Başkanı A. Baki Öndeş, Abdulkadir Ekinci, HDP Diyarbakır İl Yöneticileri Şeyhmus Yavuz ve TUAY-DER Yöneticisi Şehrat Uyanık ise serbest bırakıldı.

DİYARBAKIR/MEDYASCOPE

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.