Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Kılıçdaroğlu, sen önce benim başörtülü bacılarımdan helallik iste”

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM grup toplantısında konuştu. Erdoğan, faiz indirimi mesajı verirken CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun “helalleşme” çağrısına ise “Sen benim başörtülü bacılarımdan helallik iste” sözleriyle yanıt verdi. 

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün (17 Kasım) partisinin Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndeki (TBMM) grup toplantısında konuştu. Erdoğan’ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

“Bu küfürbazlara sandıkta ders verilecektir”

Konuşmasına dün (16 Kasım) hayatını kaybeden şair Sezai Karakoç’u anarak başlayan Erdoğan’ın hedefinde yine muhalefet vardı. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan’a yüklenen Erdoğan, “Meclisimiz milletimizin gözbebeğidir. Hukuki süreç nasıl sonuçlanırsa sonuçlansın şehit yakınlarına hakaret edenlerin milletvekilliği sakıt (düşmüş) olmuştur. Bu küfürbaz, terbiyesiz kişiliklere hak ettiği derslerin de sandıkta mutlaka verileceğine inanıyorum. Genel başkanı bir bayan olanın küfrü yenilir yutulur değil. Bir bayanın ağzından ‘yavşaklar’ diye bir ifade çıkar mı ya? Ne yazık ki bu çatı bunu da gördü. Ben diyorum ki millet bu bayana gereken cevabı inşallah 2023’ün Haziran ayında verecektir” dedi.

“Türkiye kaosa sürüklenecek”

Cumhuriyet Halk Partisi’ni (CHP) de eleştiren Erdoğan, muhalefetin seçimi kazanması durumunda Türkiye’nin kaosa sürükleneceğini iddia etti. Erdoğan, şunları söyledi:

“CHP yeminli Türkiye düşmanlarının ülke içindeki taşeronluğuna talip olmuştur. Pek çok kesime yönelik tehdit diliyle CHP artık fiilen de pozisyon değiştirmeye başlamıştır. Bir yanlarına güya milliyetçi bir partiyi, diğer yanlarına bölücü örgütün güdümündeki partiyi alan, arkalarına da kırık dökük kim varsa takan CHP ile zararlı bir oyun oynuyorlar. Eğer kazanırlarsa Türkiye sonu belirsiz bir kaosa sürüklenecektir. Bunu biz söylemiyoruz, bunu tarih söylüyor, bunu Menderes’i asan, bu ülkenin gençlerini darağaçlarına gönderen darbeler zinciri söylüyor.”

“Başörtülü bacılarımdan helallik iste”

AKP grup toplantısında CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun “helalleşme” çağrısının bir bölümü izletildi. Videoda “Sen önce kaset komplosuyla koltuğuna oturduğun Baykal’dan özür dile” denildi. Kılıçdaroğlu’nun “helalleşme” çağrısını sert sözlerle eleştiren Erdoğan, şöyle konuştu:

“CHP Genel Başkanı son zamanlarda helalleşmeden bahsediyor. Kılıçdaroğlu helalleşmeden ne anlıyor önce ona bir bakalım. 180 derece dönüşte helalleşme peşine düşmesi ne kadar ilginç değil mi? Ey Kılıçdaroğlu, sen benim başörtülü bacılarımdan helallik iste. Senin hayatın yalan.”

“Faizi savunanlarla beraber olmam”

Erdoğan, grup toplantısında muhalefet tarafından çok eleştirilen “Faiz sebeptir, enflasyon neticedir” sözlerini bir kere daha kullandı. AKP Genel Başkanı Erdoğan, “Onlar giderek daha çok sıkıntıya girerken biz ise önümüzdeki yıldan itibaren ferahlamaya başlayacağız. Faiz sebeptir, enflasyon neticedir. Bunu farklı yere çevirme gayretine girenlere diyorum ki boşuna uğraşmayın. Biz faiz belasını bu milletin sırtından kaldıracağız. Biz faize kesinlikle milletimizi ezdiremeyeceğiz. Bunun başka çıkışı olamaz. Ben görevde olduğum sürece faizle mücadelemi sürdüreceğim. Bizim arkadaşlarımıza ne oluyor da faizi savunur hale geliyorlar. Faizi savunanlarla beraber olmam” dedi.

“Dürüst olun”

Konuşmasında iş insanlarına da çağrı yapan Erdoğan, “İşadamlarına sesleniyorum. Yatırım için faizin düşmesini istiyorlar. Sonra çıkıp, TÜSİAD’ı olsun çıkıp bize sallıyorlar. İstediğiniz kadar sallayın tutmaz. Biz bir şeye inandık. Bu ülkeyi kalkındırmak için TÜSİAD’ı vs. fark etmez, dürüst olacaksınız. Sıkışınca kapıyı çalacaksın, işi yoluna koyunca iktidara sallayacaksınız” diye konuştu.

“Merkez Bankası bağımsız değil mi?”

Erdoğan, grup toplantısının çıkışında gazetecilere açıklamalarda bulundu. Merkez Bankası’nın yarın (18 Kasım) açıklayacağı faiz kararıyla ilgili yöneltilen soruyu Erdoğan, “Merkez Bankası bağımsız değil mi? Bağımsızlığını konuşuyorsunuz, bırakın da bağımsız olarak kararını versin” diye yanıtladı.

Yüzde 50+1 tartışmalarına da değinen Erdoğan, “Parlamento o konuda da bir değişikliğe giderse parlamento değişikliğe gider. Adım ona göre atılır. Parlamento daha önce anayasa ile ilgili konularda bir karar verdi” diye konuştu. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.