Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Cumhur İttifakı’nın kalesi İstanbul-Eyüpsultan, “helalleşme” çağrısına ne diyor? – “CHP başta olsaydı dolar 30 lira olurdu”

Kamera ve kurgu: Sedat Elbasan

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 13 Kasım’da Twitter üzerinden yayınladığı videoda “helalleşme” çağrısında bulundu ve “Geçmişte partimizin de hataları oldu, helalleşme yolculuğuna çıkma kararı aldım” dedi. Kılıçdaroğlu dün (16 Kasım) de partisinin grup toplantısında helalleşmenin ayrıntılarını açıkladı ve “Roboski’yle, Diyarbakır Hapishanesi mahkûmlarıyla, ikna odalarına sokulan başı kapalı kızlarımızla, darbeciler tarafından bir sağdan bir soldan asılan insanlarımızla helalleşeceğiz” dedi.

Biz de bugün Sedat Elbasan ile birlikte 2019 yerel seçimlerinde Adalet ve Kalkınma Partisi’nin (AKP) yüzde 49, CHP’nin ise yüzde 47 oy aldığı Eyüpsultan’a gittik, Kılıçdaroğlu’nun son dönemdeki açıklamalarını, “helalleşme” çağrısını ve ekonomide son durumu sorduk.

“CHP başta olsaydı dolar 30 Türk Lirası olurdu”

Genel olarak ekonominin gidişatından, geçim sıkıntısından ve pahalılıktan şikayet eden vatandaşlar, bu durumdan ise CHP’yi sorumlu tuttu ve “Hiçbir şey yapmıyorlar, sadece eleştiriyorlar” dedi. Doların şu anda 10,45 lira olduğunu belirten bir vatandaş, “CHP başta olsaydı dolar 25-30 lira olurdu” diye konuştu. Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarını samimi bulmayan vatandaşlar, CHP’nin, Halkların Demokratik Partisi’yle (HDP) işbirliği yaptığını, bunun için oy vermeyeceklerini söyledi.

“Sol bir parti ama bu çıkışlarını beğeniyorum”

Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarını samimi bulmayanların yanı sıra bu çıkışı olumlu bulanlar da var. Kılıçdaroğlu’nun helalleşmesini önemli bulan vatandaşlar arasında AKP’li olanlar da bulunuyor. CHP liderinin bu çıkışını beğendiğini belirten bir vatandaş şöyle konuştu: “CHP sol bir parti olmasına rağmen Kılıçdaroğlu’nun bu açıklamalarını olumlu buluyorum.”  

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.