Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Prof. Dr. Şenol Babuşcu, Merkez Bankası’nın faiz kararını yorumladı: “Halk fakirleşirken holdinglere rant aktarılıyor”

Merkez Bankası (MB) Para Politikası Kurulu (PPK), politika faizi oranını yüzde 16’dan yüzde 15’e indirdi. Eski Ziraat Bankası Genel Müdür Yardımcısı, ve eski Halkbank Yönetim Kurulu Murahhas Üyesi, Başkent Üniversitesi Uluslararası Finans ve Bankacılık Bölüm Başkanı Prof. Dr. Şenol Babuşcu, kararı Şükran Şençekiçer’e yorumladı. “Kararın nedenini bilmiyoruz, Merkez Bankası’nın kendisi de bilmiyor. Talimat geldi ve uyguladılar” diyen Babuşcu, enflasyonla mücadele için faizin artırılması gerektiğini söyledi. Babuşcu, “Hükümetler gelir dağılımını dengelemeyi amaçlar ama bizim hükümet gelir dağılımını bozmaya çalışıyor. Holdinglere rant aktarımı sağlanıyor” diye konuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.